Economie, werk en inkomen

"Samen werken loont"

Woerden is een ondernemende gemeente. In Woerden doet iedereen mee. Progressief Woerden hecht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), een duurzame en groene economie en een inclusieve arbeidsmarkt met plaats voor iedereen aansluitend bij interesses en talenten en mogelijkheden.

Woerdense ondernemers, werkgevers en ZZP-ers zien wij als factor van belang om Woerden leuker, duurzamer en socialer te maken en kansen te creëren voor banen voor iedereen. De gemeente is hierin een stimulerende, betrouwbare en vlotte partner. Creatief met procedures, weg met bureaucratie en samenwerken aan het ontwikkelen van een duurzame economie waar iedereen werk heeft dat loont.

Groei en ontwikkeling

Samen met ondernemers en de Provincie werken we aan ruimte voor groei en ontwikkeling van bedrijven en mogelijkheden voor ondernemers en ZZP-ers. We willen meer schuifruimte en herstructurering van bedrijventerreinen. En een nieuwe bestemming voor Middelland als woongebied in plaats van leegstaande grote kantoren waar niemand meer in wil.

Woerdens onderwijs, met name het MBO en techniekonderwijs sluit aan op de Woerdense arbeidsmarkt.

In Woerden schrijven we niemand af

Er zijn maar weinig mensen werkloos in Woerden en daarom zijn wij trots op Ferm Werk. Wij willen wel persoonlijke aandacht en respect voor iedere individuele persoon. Want in Woerden schrijven we niemand af.

Er is werk dat loont voor iedereen die kan en wil werken. Een betaalde baan, eventueel in de vorm van een garantiebaan of een detachering en voldoende beschutte werkplekken met warme begeleiding binnen en buiten Ferm Werk.

Basisinkomen

Wij willen in Woerden experimenteren met een basisinkomen voor mensen met grote afstand tot de arbeidsmarkt. Liever regelvrije bijstand dan mensen zo hard onder druk zetten of bestraffen dat ze nauwelijks van de bank af komen.

We accepteren in Woerden geen armoede. Mensen met weinig geld en mogelijkheden worden op maat geholpen worden met ondersteuning en coaching.

Samen met onze ondernemers en met Ferm Werk zorgen we ervoor dat iedereen gewoon een fatsoenlijk inkomen heeft. Zodat niemand naar de voedselbank hoeft.


Deel dit artikel