Raadsleden op excursie naar bedrijventerrein

04/10/2022 - Meer schuifruimte. Daaraan heeft het bedrijfsleven in Woerden behoefte. Sommige bedrijven groeien uit hun jasje en vaak zijn uitbreidingsmogelijkheden op de huidige locatie beperkt. Dus zijn er twee terreinen aangewezen waarop deze ruimte kan worden gerealiseerd. Maar hoe ziet een modern bedrijventerrein eruit? Omdat de raad hierover een besluit moet nemen werden zij uitgenodigd om die 'nieuwe look' zelf te gaan bekijken.

Namens Progressief Woerden namen Marguerite Boersma en Marjolein Doorewaard deel aan de excursie. Zij bemensen de portefeuille waarvan industrieterreinen onderdeel zijn. Om een goede afweging te kunnen maken over noodzakelijke investeringen en minder noodzakelijke investeringen orienteren zij zich op bestaande voorbeelden. Progressief Woerden wil immers een zo groen mogelijk resultaat met een minimale investering bereiken. Daarbij gaat het niet om 'mooi' maar om 'belangrijk voor de omgeving'.

Marguerite en Marjolein bezochten 't eerste circulaire bedrijventerrein in Nederland: de Ambachtszoom in Hendrik Ido Ambacht. De gebouwen zijn demontabel en gemaakt van herbruikbare materialen. En in de omgeving is er ruimte voor groen, natuurlijke oevers en wandelpaden van olivijn. Een stap in de goede richting!

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht