Wonen

"Iedereen een woning"

In Woerden is de wachttijd voor een betaalbare huurwoning echt veel te lang geworden. Daarnaast zijn er te weinig betaalbare koopwoningen beschikbaar voor starters en alleenstaanden. Hierdoor valt een grote groep Woerdenaren tussen wal en schip. Ze worden zo gedwongen om in de vrije sector voor veel geld te huren, of te verhuizen. Er moeten daarom veel meer betaalbare koop- en huurwoningen gebouwd worden.

Dat is een taak van de lokale politiek om te realiseren. Dat gaan we dus doen bij Snellerpoort, Middelland, het Den Oudsten-terrein en ook in Zegveld, Kamerik en in Harmelen.

Duurzaam bouwen

Om de klimaatdoelstellingen te behalen, moet Woerden verduurzamen. Alle woningen, nieuw én oud, koop- en huurhuizen, moeten daarom bestendig worden voor de toekomst. Dus geen gasaansluiting meer, goed geïsoleerd en energie via zonnepanelen. Subsidies moeten dit proces stimuleren en versnellen.

Betaalbare woningen

Bouwen in Woerden gebeurt niet langer vrijblijvend als het aan Progressief Woerden ligt. Projectontwikkelaars moeten met plannen komen voor betaalbare koopwoningen, maar ook sociale huurwoningen en betaalbare huurwoningen in de vrije sector.

Om een toekomst op te bouwen moet iedereen een woning kunnen vinden die bij hem of haar past. In Woerden én in de dorpskernen. Een woning ook die drijft, want door bodemdaling krijgen we steeds nattere voeten.


Deel dit artikel