Wat vindt Progressief Woerden van bouwen en wonen?

17/02/2022 - In deze serie zullen wij elke week een thema van onze partij nader bekijken. Deze week leggen we uit wat Progressief Woerden vindt van het onderwerp "Wonen".

IEDEREEN. Sommige mensen hebben thuis extra hulp nodig. Bijvoorbeeld oudere mensen. Maar ook jonge mensen die jeugdzorg kregen maar nu voor zichzelf moeten zorgen. Er komen plekken waar zij thuis deze hulp kunnen krijgen. Als er nieuwe huizen worden gebouwd, dan komen er ook voor deze mensen goede huizen.

GROENE WIJKEN. Ook planten en dieren moeten goed kunnen leven in onze gemeente. We willen dat veel verschillende planten en dieren zich bij ons thuis voelen. Daar letten we goed op als we nieuwe huizen bouwen.

BODEM. De bodem van onze omgeving zakt langzaam. Dat is een probleem en oplossingen zijn duur. We onderzoeken wat de beste oplossingen zijn die we kunnen betalen.

ADVIES. Er komt een plek waar we inwoners gaan helpen om hun huis beter te maken. Dan gebruiken ze bijvoorbeeld minder energie. Dan hoeven ze minder te betalen. Dat is ook beter voor het milieu. Als het kan dan wordt dit meteen met de hele straat gedaan. Dan wordt het nog goedkoper. 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht