Samen leven

"Woerden is actief, bruisend en voor iedereen"

In Woerden kun je zijn wie je bent en zeggen wat je vindt. Je voelt je welkom en veilig. We erkennen verschillen en gaan hier ontspannen en respectvol mee om. Iedereen krijgt gelijke kansen.

Maakt niet uit of je Erik of Fatima heet, of je homo of hetero bent, een geboren Woerdenaar of een geboren Eritreër, of je in een rolstoel zit, soms in de war bent, heel slim of gewoon erg excentriek.

Vrijplaatsen zijn er nodig voor kunst en cultuur, zodat nieuw talent een kans krijgt en jongeren vroeg in hun leven geïnspireerd raken. We willen een ‘huis van alles’ realiseren in elke kern en op minstens drie plaatsen in Woerden. Een plaats waar plek is om te ondernemen, ontmoeten en waar initiatief kan ontstaan. Het dorpshuis in Harmelen is hier een uitstekend voorbeeld van.

Warm welkom

We willen dat de samenleving toegankelijk is voor mensen met een beperking zoals ook in het VN-verdrag staat (inclusief) en we verwelkomen vluchtelingen en ondersteunen hen met snel en genoeg kunnen volgen van taallessen. De communicatie van de gemeente moet voor iedereen toegankelijk en begrijpelijk zijn.

Ook zouden we graag zien dat er een jaarlijks feest komt voor alle nieuwe Woerdenaren: het Warm Woerdens Welkom.

En wij willen Woerden veilig qua verkeer, op straat en in sociale contacten. Dus voorkomen waar kan en ingrijpen waar nodig. We willen Woerdens jongerenwerk versterken en te hard rijden in woonwijken aanpakken.

Variatie van cultuur maakt Woerden zo’n geweldige plek

Eén van de mooie dingen van onze gemeente is dat we voor ontspanning zowel het stadse als de natuur dichtbij hebben. Iedereen kan zo het Groene Hart in fietsen, maar ook feesten bij een dance-event, of genieten van straattheater. We zijn trots op alles wat Woerden te bieden heeft op cultuurgebied zoals een bibliotheek, een theater, een bioscoop, een dorpshuis in Harmelen, de sleutelclub in Kamerik. De variatie van cultuur, recreatie, (sport)verenigingen en evenementen maken Woerden zo’n geweldige plek. Woerden is meer dan kaas en koeien.

Recreatie toegankelijk

We willen de  groene recreatie stimuleren en zijn we trots op de vele initiatieven die zijn ontstaan. De gemeente ondersteunt dat waar nodig (Batenstein Buiten, stadsstrandje, Landgoed Bredius, de Kievit Harmelen).

Iedereen moet kunnen sporten, ongeacht het inkomen. Daarom faciliteren wij groene buitensport (bijvoorbeeld watertappunten voor hardlopers en fietsers). Voor kinderen vinden wij het belangrijk dat sportverenigingen toegankelijk zijn.

En Nieuwjaar vieren we voortaan met een grote vuurwerkshow!


Deel dit artikel