We herdenken Andries

29/05/2015 - Na een kort en hevig ziekbed is Andries Koster op 21 mei veel te jong overleden.
Andries was een van onze stille leden, maar ook bijna een halve eeuw de levenspartner van onze wethouder Yolan Koster.

We herdenken Andries als een kleurrijke Harmelenaar. Zeker niet te beroerd zijn mening te geven, en met rotsvaste uitgangspunten.

Zelf sprak ik hem voor het eerst uitgebreider zo'n 2 jaar geleden. Ik was zoals dat heet op dorpsschouw in Harmelen. Het dorpsplatform liet raadsleden de knelpunten zien in de openbare inrichting en Andries sloot zich aan de achterkant bij de stoet aan. Fijntjes wees hij mij en een geïnteresseerde ambtenaar op alle gebreken aan toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Het was goed, gepassioneerd, duidelijk. Ik geloof dat de ambtenaar zo op de achtergrond van de echte dorpsschouw driekwart van zijn aantekeningen produceerde... 

Bij gelegenheden waar meestal de partners van politici aanwezig zijn, heb ik Andries zelden gezien. Hij was er niet zo van om zich als "man van..." te etaleren. Wėl was hij thuis de steun en toeverlaat van Yolan, ook als het over haar werk ging. Ze zal ook hierin Andries erg gaan missen. 

Ook wij zullen Andries missen, als kleurrijke Harmelenaar, als partijlid en als steunpilaar voor Yolan. De fractie, het bestuur en de hele partij leven nu intens met Yolan mee. 

Namens hen,

Marieke van Noort
 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht