De Partij Progressief Woerden

Progressief Woerden is een politieke groepering ontstaan uit de Woerdense afdelingen van PvdA en GroenLinks. We staan voor sociaal en groen woerdens beleid. 

Bestuur

Het bestuur van Progressief Woerden organiseert de partij. Ieder heeft daarin zijn eigen taak. Er zijn ongeveer 110 mensen lid van Progressief Woerden, ongeveer 35 daarvan zijn ook GroenLinks-lid, 55 zijn ook PvdA-lid en 15 zijn alleen lid van Progressief Woerden. 

Programma

We zijn trots op het programma dat in oktober 2013 door de leden is vastgesteld in aanloop naar de verkiezingen. Het programma is geen dik boekwerk met allerlei partijstandpunten, maar een progressieve visie die is uitgewerkt als onderlegger voor de punten waar de gemeente beslissingen over neemt. Met als uitwerking behaalde resultaten en de ambities voor de komende periode. 

Fractie

Op 19 maart 2014 gingen de inwoners van Woerden weer naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad te kiezen. Progressief Woerden heeft bij deze verkiezingen vier zetels in de gemeenteraad gekregen. De vier raadsleden worden ondersteund door drie fractie-assistenten en vier fractievolgers. Meer daarover leest u op de fractie-pagina.

Permanente campagne

Wilt u kennis maken met Progressief Woerden? Dan heeft u tal van mogelijkheden. 

  • U kunt rechtstreeks contact opnemen met één van de fractieleden. De manier waarop u hen kunt bereiken ziet u op de fractie-pagina
  • Progressief Woerden organiseert regelmatig themacafés en andere activiteiten buiten het stadhuis. Meer hierover vind u in de agenda. Artikelen over themacafés die al geweest zijn vindt u in het nieuwsoverzicht
  • Progressief Woerden gaat regelmatig de deuren langs om ideeën op te halen voor een bepaalde wijk of een dorp. Laat u uw stem horen als we voor de deur staan? 
  • De fractievergaderingen zijn altijd openbaar. U kunt gerust aanschuiven op maandagavond. De locatie van de vergaderingen staat niet altijd vast (soms stadhuis, soms bij een maatschappelijke organisatie). Neemt u contact op met de fractie-secretaris Jelle IJpma voor meer informatie. 
  • Heeft u meer interesse in Progressief Woerden als vereniging? Neem dan contact op met het bestuur.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

@ProWoerden op Twitter