De Partij Progressief Woerden

Progressief Woerden is een politieke groepering ontstaan uit de Woerdense afdelingen van PvdA en GroenLinks. We staan voor sociaal en groen woerdens beleid. 

Bestuur

Het bestuur van Progressief Woerden organiseert de partij. Ieder heeft daarin zijn eigen taak. Er zijn ongeveer 110 mensen lid van Progressief Woerden, ongeveer 45 daarvan zijn ook GroenLinks-lid, 50 zijn ook PvdA-lid en 15 zijn alleen lid van Progressief Woerden. 

Verkiezingen 2018

We zijn volop bezig met de volgende verkiezingen, op 21 maart 2018. Het nieuwe programma is, samen met heel veel progressieve Woerdenaren geschreven. En we hebben een fantastische lijst met kandidaten die u graag zullen gaan vertegenwoordigen in de Woerdense gemeenteraad. 

Fractie

Progressief Woerden zit nu, op basis van de verkiezingen van 2014, met vier zetels in de gemeenteraad. De vier raadsleden worden ondersteund door drie fractie-assistenten. Meer daarover leest u op de fractie-pagina. De huidige fractie werkt aan de hand van het verkiezingspogramma dat de inzet was in 2014. 

Welkom!

Wilt u kennis maken met Progressief Woerden? Dan heeft u tal van mogelijkheden. 

  • U kunt rechtstreeks contact opnemen met één van de fractieleden als u geïnteresseerd bent in de actuele gemeentepolitiek. De manier waarop u hen kunt bereiken ziet u op de fractie-pagina
  • De fractievergaderingen zijn altijd openbaar. U kunt gerust aanschuiven op maandagavond. De locatie van de vergaderingen staat niet altijd vast (soms stadhuis, soms bij een maatschappelijke organisatie). Neemt u contact op met de fractie-secretaris Jelle IJpma voor meer informatie. 
  • Heeft u meer interesse in Progressief Woerden als vereniging? Organiseert u graag themacafés, straatacties of wilt u op een andere manier bijdragen aan een progressieve samenleving in Woerden? Neem dan contact op met het bestuur.