Raadslid Issarti stelt vragen over veiligheid Steinhagense weg

25/04/2015 - Donderdag 9 april werden wij niet voor het eerst opgeschrikt door een behoorlijk zwaar ongeval op de Steinhagenseweg. Het gaat hier volgens Loukmane Issarti van Progressief Woerden niet meer om incidenten, maar om een structureel onveilige weg.

Vooral het kruispunt bij het winkelcentrum wordt door inwoners van Woerden als zeer gevaarlijk ervaren voor zowel de automobilisten als fietsers en brom – en snorfietser. Daar komt ook nog eens bij dat het kruispunt vlakbij drukke plekken is: het winkelcentrum, het wijkcentrum, Minkema Scholengemeenschap, diverse basisscholen en kinderopvangvoorzieningen.  

Alle weggebruikers gaan ons aan het hart, maar we maken ons vooral zorgen om de meest kwetsbare weggebruikers. Zwaar letsel ligt daar eenmaal sneller op de loer.  Dit geldt dus met name voor de fietse, brom- en snorfietsen waar vooral veel ouderen en adolescenten gebruik van maken.

Als het aan ons ligt dan gaat het college dan ook op redelijk korte termijn aan tafel met inwoners en experts en winkeliers om een oplossing voor deze situatie te verzinnen. Dit zodat wij zoveel mogelijk kunnen waarborgen dat zowel oudere als jongere Woerdenaren op dagelijkse basis veilig kunnen reizen.

Loukmane Issarti heeft hiervoor vragen opgesteld aan het college. Het college moet deze vragen binnen 30 dagen beantwoorden. Wordt vervolgd!

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht