Langs de deuren: goede gesprekken!

19/01/2014 - "Wauw, wat is dit leuk! Enorm veel interessante gesprekken gevoerd. Veel positieve geluiden en een aantal verbeterpunten." en "Heel veel mensen zijn nog aan het nadenken over wat ze willen stemmen".
Zoal wat enthousiaste uitspraken van onze campaigners na een middagje 'gesprekken aan de voordeur' als start van de verkiezingscampagne op 19 januari.

Van deur tot deur, aanbellen, voorstellen en vragen stellen. "Wat vind u van Woerden?" En "wat zou de gemeenteraad volgens u moeten doen?" Voor de meesten van ons nieuw om te doen en ook wel even een drempel om te nemen. Het voelt als opdringerig, als een soort colporteur, met de voet tussen de deur... Niets is minder waar. Met een open houding een gesprek aangaan met willekeurige bewoners levert ontzettend leuke gesprekjes op.
We zijn alle flats aan de IJsseloord in Molenvliet en de eensgezinswoningen in de buurt langsgegaan. Daarna door naar de Bomenbuurt, waar we heel veel straten hebben gehad.

Verbeterpunten

Opvallend is hoe graag mensen in Woerden wonen. Verbeterpunten zijn vaak buurtgerelateerd: het groen, de straat, verkeersknelpunten. En vaak noemen mensen het gewenste water de Rijnstraat als onderwerp waar de politiek zich juist niet heel actief mee bezig zou moeten houden. Nou, dat zijn we eens. Er komen grotere verantwoordelijkheden dan dat op de gemeente af!

Westelijke randweg

Maar wel de Westelijke Randweg... En dat is een prachtonderwerp om over in gesprek te gaan. We leggen uit waarom wij daar nou juist niet voor zijn. Dat het niets oplost, veel geld kost, ons groene hart verpest,.. En dan leggen we de vraag voor: welke keuze zouden we als politiek daarover moeten maken de komende periode? Moet ons geld naar de Westelijke Randweg of naar de zorg en voldoende voorzieningen op sociaal en cultureel gebied? En dan kiezen de meeste mensen (gelukkig) voor sociaal.  

Sociale onderwerpen

We zijn ervan overtuigd dat een aantal van deze mensen met dit gesprek in hun achterhoofd op 19 maart toch  een sociale keuze zullen maken, voor ons! Met het overhandigen van onze flyer bedanken we tot slot voor het leuke gesprek en gaan verder naar de volgende deur.
We spreken de mensen die we willen spreken. Mensen die zich vaak niet uit zichzelf de politiek aanspreken: mensen met een uitkering, mensen met beperking, mensen met een kind die zorg nodig heeft en mantelzorgers. Maar dit zijn ook mensen die zich zorgen maken over de politieke keuzes die nu gemaakt worden. We kunnen ze niet beloven dat het beter wordt, we kunnen wel toezeggen dat voor ons de toekomst van de zorg het belangrijkste onderwerp zal zijn. Dat we er verstand van hebben, dat het onszelf aan het hart gaat. Dat wij ons sterk zullen maken voor het versterken van een sociale samenleving en voldoende voorzieningen voor wie het nodig heeft.

Het was knap koud, deze eerste campagnedag, maar toch werden we er warm van!
Op zaterdag 25 januari gaan we naar het Staatsliedenkwartier en Snel en Polanen. Wil je mee? Graag. Stuur even een mail naar jelleijpma@progressiefwoerden.nl! 

Deel dit artikel


Fotoalbum

Langs de deuren: goede gesprekken! (foto 1/1)

Nieuwsoverzicht