Groen / openbare ruimte

"Groene wijken en 1000 bomen planten"

We willen een groener Woerden. Want bomen en planten zorgen voor een schone lucht. Inwoners worden gelukkiger en gezonder in een groene omgeving.

 

BOMEN EN ANDER GROEN. Bomen zijn belangrijk voor onze gezondheid. En ze zijn mooi. We planten er daarom de komende jaren 1000 bomen bij. Daarnaast zetten we voor iedere boom die weg moet anderhalve boom terug. Bijzondere bomen beschermen we. Ook in nieuwe woonwijken zorgen we voor veel bomen en andere planten. Schoolpleinen worden natuurlijker: minder tegels en genoeg schaduw. 

DIEREN. Woerden kan nog diervriendelijker worden. We zorgen dat dieren makkelijk in en uit het water kunnen komen. Zwerfdieren worden opgevangen. Er komen meer wilde bloemen voor bijen en vlinders.

ONDERHOUD. Er komt een plek waar je kunt zien wanneer jouw straat of buurt opgeknapt wordt. We helpen inwoners die zelf een stuk groen of een speeltuin willen onderhouden. We geven bijvoorbeeld materialen, planten en advies over snoeien.

INRICHTING. We schakelen een ‘stadsecoloog’ in bij de inrichting van nieuwe groene gebieden. Dat is iemand die veel weet van de natuur in de stad. Dit doen we ook als we bestaande parken willen verbeteren. We vragen aan inwoners hoe zo’n gebied er uit moet zien. Zij mogen helpen met het onderhoud van deze gebieden als zij dat willen.

AFVAL. We willen minder afval op straat. Daarom komen er meer prullenbakken in parken en op drukke plekken. We maken de prullenbakken mooi en opvallend. Dan hoef je ze niet te zoeken. We vertellen hoe lang afval op straat blijft liggen als we niets doen. Ook helpen we mensen om opruimacties in hun eigen buurt te organiseren.

Lees hier al onze speerpunten in eenvoudige taal

Lees hier ons hele programma inclusief visie


Deel dit artikel