Themacafé Zorg en Samenleving

20 juni 2023

Dinsdag 20 juni organiseert Progressief Woerden een themacafé over de toekomst en toegankelijkheid van de zorg in Woerden.
Aanvang 20.00 uur
In de bibliotheek het Groene Hart, Meulmansweg 27, Woerden

De toegankelijkheid van de zorg, ook in Woerden, staat onder druk. Dat komt door onder andere door een steeds ouder wordende bevolking, veranderende leefstijl en vaker complexe gezondheidsproblementatiek enerzijds en een te kort aan gezondheidszorg medewerkers anderzijds.  We moeten daarom breder denken over andere oplossingen als het gaat om de toekomst van onze gezondheidszorg. Landelijk zijn er ontwikkelingen die kansen bieden zoals het “Gezond & Actief Leven Akkoord" (GALA) en het Integraal Zorgakkoord (IZA).  Beide dringen aan op bredere samenwerking zowel regionaal als ook op hele andere gebieden binnen onze gemeente. Denk aan wonen, werk, onderwijs, leefomgeving, sport en cultuur.

Daarom organiseert Progressief Woerden een themacafe om deze kansen te verkennen in onze gemeente op alle gebieden om te zorgen en te borgen dat er toekomst is voor een ‘gezonde’ Woerdense samenleving.

 

Met medewerking van onder andere:

  • Zorgverzekeraar Zilveren Kruis (Annet Bolsenbroek)
  • Gezond Woerden (samenwerkingsverband van huisartsen en andere eerstelijns zorg)
  • Wethouder Mariette Pennarts

 

Meer informatie over alle sprekers en het programma volgt later.

Aanmelden is nu al mogelijk via bijeenkomst@progressiefwoerden.nl

 

Meer informatie

Coby Franken cobyfranken@progressiefwoerden.nl

Nienke Veldhuijzen n.j.veldhuijzen@gmail.com

 


Deel dit artikel


Volledige agenda