Doe mee

DOE MEE EN WORDT POLITIEK ACTIEF

Progressief Woerden is in beweging en groeit. We zijn daarom altijd op zoek naar nieuwe fractieleden, campaigners en andere enthousiastelingen. Wij houden van diversiteit en het zou mooi zijn als we onze beweging kunnen aanvullen met mensen uit andere culturen en van verschillende leeftijdsgroepen (vooral jongeren kunnen we goed gebruiken).

Wat doet een fractie-assistent?

Iedere politieke fractie in de gemeenteraad mag 3 fractieassistenten laten benoemen. Een fractie-assistent wordt officieel be√ędigd en mag het woord voeren op politieke avonden. Je kunt je dan verdiepen in een specifiek thema/ beleidsterrein en daar alles over weten. In de praktijk zul je over meerdere onderwerpen meepraten. Je leert dus heel veel als fractie-assistent. Natuurlijk mag je zelf aangeven waar je belangstelling naar uit gaat. Je ondersteunt de raadsleden en geeft advies. Houd er rekening mee dat je op maandagavond een fractievergadering hebt en op donderdag een commissiebijeenkomst of raadsvergadering. Je bent volwaardig lid van onze fractie en kunt al vanaf het begin invloed uitoefenen. Voor je inspanning ontvang je een kleine vergoeding.

Wat doet een fractievolger?

Sommige leden vinden het leuk om de politek te volgen, mee te vergaderen (soms) en mee te discussieren. Als fractievolger kan je meelezen en adviseren, maar dat hoeft niet. Qua tijdsbesteding is deze optie iets flexibiler. Je bent welkom bij alle fractiebijeenkomsten.

Wat kan je nog meer doen?

We organiseren regelmatig activiteiten (themacafe's) en gaan de straat op om afval te prikken, met inwoners te praten. We vinden het leuk om dat met zoveel mogelijk progressievelingen te doen. Je kunt per keer besluiten dat je aan een activiteit wilt meedoen.

Wat krijg je ervoor terug?

Behalve de geringe vergoeding voor fractie-assistent zijn onze leden vrijwilliger. Er is dus geen financiele vergoeding. Wel ben je meteen onderdeel van een groep mensen met dezelfde visie en idealen als je zelf hebt. Door de gevarieerde onderwerpen leer je heel veel in een korte tijd. Al snel weet je vrij goed hoe de samenleving werkt en het politieke systeem. Door mee te praten kun jij het verschil maken.

Ik wil wel wat doen, en nu?

Neem contact op met Coby Franken, fractievoorzitter, om vragen te stellen of te laten weten wat je wilt. Je wordt dan uitgenodigd voor een fractievergadering en/of toegevoegd aan een van de appgroepen waar de activiteiten wordt gedeeld. Je merkt dan vanzelf of dit is wat jij zoekt. En als je eerst eens wilt praten kan dat natuurlijk ook. Coby drinkt graag koffie met je en/of wandelt samen een rondje.

cobyfranken@progressiefwoerden.nl 06-53608273

 

Word lid van Progressief Woerden

Een lidmaatschap van Progressief Woerden kost slechts 30 Euro per jaar.

Neem voor meer informatie over het lidmaatschap van Progressief Woerden contact op via info@progressiefwoerden.nl of vul voor direct lid worden onderstaand formulier in.

Aanmelden als lid van Progressief Woerden

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.