Zonnepanelen voor alle Woerdense scholen

22/11/2018 - Het Rijk en de Bank Nederlandse Gemeenten stellen honderd miljoen ter beschikking om scholen vol met zonnepanelen te leggen. Wethouder Becht gaat snel inventariseren voor welke scholen dit aanbod interessant is en welke scholen interesse hebben. Jelmer Vierstra van Progressief Woerden stelde tijdens de raadsvergadering van 22 november vragen aan het college over het aanbod van het Rijk: “Een school waarvan het dak vol ligt met zonnepanelen is niet alleen duurzamer, maar het bespaart ook flink op de energierekening.” De besparing kan volgens de stichting Schooldakrevolutie oplopen tot wel €6000 per school per jaar, geld dat ten goede komt aan het onderwijs. Vierstra: “Het is fijn dat duurzaamheid in voorkomende gevallen ook gewoon financieel interessant is, zeker als het Rijk een handje helpt.”

Hieronder de betreffende raadsvragen

Raadsvragen schooldakrevolutie

De gemeente Woerden heeft de ambitie om in 2030 klimaatneutraal te zijn. Dit vraagt niet alleen inspanningen van onze inwoners en bedrijven, maar ook een actieve bijdrage van de gemeente om deze doelstelling te behalen.

Op 28 juni van dit jaar heeft Progressief Woerden (met steun van STERK Woerden, de ChristenUnie-SGP, de SP en de VVD) een motie ingediend waarin het college werd gevraagd om de Stichting Schooldakrevolutie actief te ondersteunen en om nog dit jaar een voorstel aan de Raad te doen om de plannen van de Stichting Schooldakrevolutie in Woerden in de komende jaren uit te voeren.

Naar aanleiding van recente nieuwsberichten heeft Progressief Woerden een aantal vragen:

1. Is het college op de hoogte van het feit dat het rijk 100 miljoen ter beschikking stelt voor zonnepanelen op schooldaken?

2. Is het college bereid om de schoolbesturen op de hoogte te brengen van de plannen van de Stichting Schooldakrevolutie en de wijze waarop deze stichting de scholen ondersteunt in het daadwerkelijk aanbrengen van zonnepanelen op de daken?

3. Is het college bereid om voorrang te verlenen aan het presenteren van een voorstel aan de Raad voor de aanleg van zonnepanelen op alle schooldaken in onze gemeente?

Jelmer Vierstra Progressief Woerden

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht