Zeg JA tegen de ja/ja sticker

10/02/2020 - Alleen nog maar folders en huis-aan-huisbladen in je brievenbus als je dat echt wilt. Als het aan Progressief Woerden ligt stapt Woerden nog dit jaar over van de nee-nee sticker op de ja-ja sticker.

Helaas bleek er onvoldoende steun in de raad voor ons voorstel en hebben we het idee weer ingetrokken. Wel gaan we bij iedere huis-aan-huis-actie voortaan nee/nee en nee/ja stickers uitdelen.

Een huishouden krijgt ongevraagd 33 folders per week, zegt raadslid Jelmer Vierstra. ,,Dat staat staat gelijk aan gemiddeld 34 kilo papier per jaar.’’ Wie dat niet wil, moet een nee-nee sticker, of ja-nee sticker (wel huis-aan-huisbladen) plakken. Maar dan moet je, zegt Vierstra, eerst de moeite nemen om die stickers ergens te halen.

In Amsterdam - dat de sticker in 2018 introduceerde - is het aantal verspreide folders gehalveerd.

NB: de motie is zo opgesteld dat nog wel de Woerdense Courant overal bezorgd blijft worden. 

De motie die inmiddels wordt gesteund door de SP is donderdag 13 februari besproken in de gemeenteraad.

Lees hier de tekst van de motie

Hoewel bijna alle raadsleden ook vonden dat het zonde is van alle papier en dus bomen wilde bijna niemand het voorstel steunen. Ook een mogelijkheid dat het college gaat kijken hoe de bestaande ja/nee en nee/nee stickers beter kunnen worden verspreid mocht geen steun krijgen. 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht