Yolan Koster krijgt spoedig alternatief voor HAP voor elkaar!

15/12/2017 - Het vertrek van de spoedeisende hulp en de huisartsenpost is iedereen in Woerden een doorn in het oog, zoveel maken 18.000 handtekeningen onder een petitie wel duidelijk. Kersverse fractie-assistent Guus van Bork onderneemt succesvol actie om de lokale politiek te verbinden. En achter de schermen krijgt Yolan Koster waarschijnlijk voor elkaar wat met al het geblaf voor de bühne niet lukt: een alternatieve huisartsenpost.

In november sprak de Woerdense Raad met het Actiecomité Behoud Huisartsenpost (HAP) en Spoedeisende hulp (SEH) over het vertrek per januari van die voorzieningen uit Woerden.

Niemand in de Woerdense raad wil dat, Progressief Woerden al helemaal niet. "Wij staan voor gewoon goede zorg, die dichtbij is, goed bereikbaar en uitgaat van de menselijke maat. Het vertrek van de HAP en de SEH is ons een doorn in het oog." zegt kersverse fractie-assistent Guus van Bork.  

In zijn eerste raadsbijdrage riep hij de Woerdense politiek op om samen op te trekken: "18.000 handtekeningen maken duidelijk dat het vertrek van de HAP echt leeft onder Woerdenaren. En met deze brief krijgen wij een directe vraag. Dat verdient een direct antwoord. Ik heb daarom samen met VVD, CDA, CU/SGP en Sterk Woerden een vlammend maar ook eerlijk antwoord gestuurd aan het Actiecomité: Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde, wij zijn daarom blij met uw initiatief en wij hopen dat uw publieksactie en onze politieke actie elkaar blijven versterken."

Tijdens de vergadering kreeg hij iedereen behalve D66 mee, maar toen puntje bij paaltje kwam durfden een aantal partijen het toch niet aan: "Het is ontzettend jammer dat Lijst van der Does en Inwonersbelangen het niet aandurfden om mee te doen, terwijl ze met hun steun aan het actiecommité wel hard roepen. Voor de publieke tribune laten ze luid onvrede horen, maar op een realistisch voorstel, of steun aan de wethouder, hebben we ze nog niet kunnen betrappen. Terwijl je dat wel van politieke partijen zou verwachten."

Wie wél resultaat boekt, is onze wethouder Yolan Koster en nu zij ziek is burgemeester Victor Molkenboer als haar vervanger. Het afgelopen jaar is Yolan aan de slag om samen met zorgondernemers alternatieven te ontwikkelen voor met name eerstelijns spoedzorg buiten kantooruren. Met succes, want Victor Molkenboer meldde op 1 december aan de Raad hoopvol te zijn over de komst van een mini-HAP die in het weekend en 's avonds open is!

Guus van Bork, "Juist op dit dossier laat Progressief Woerden zien: geen woorden, maar daden. Progressief Woerden = sociaal dóen!"

Deel dit artikel


Fotoalbum

Yolan Koster krijgt spoedig alternatief voor HAP voor elkaar! (foto 1/1)

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

Reacties

Op 19-12-2017 14:09 schreef Lenie van Leeuwen: Beste mijnheer Bork niet u maar ondergetekende riep in mijn eerste betoog (maidenspeech) in de Raad op om samen op te trekken met het actiecomité om samen sterker te staan tegenover opgelegde marktwerking vanuit Den Haag en de macht van de verzekeraars. U echter lanceerde in uw speech alleen het idee om de brief van het actiecomité netjes te beantwoorden. En ja, daar was bijna iedereen het mee eens. Die brief van u is echter geen vlammend betoog geworden, maar een net en nietszeggend briefje. Dat is dan ook de reden dat de partijen die het actiecomité al maanden hebben ondersteund zoals Inwonersbelangen en LijstvanderDoes, uw brief niet mede ondertekend hebben. Maar als u zoveel geeft om de gezondheidszorg in Woerden, dan dagen wij u nogmaals uit om u aan te sluiten bij het actie comité en samen met ons een oplossing te zoeken om het machtsblok wat ons dit als bewoners aandoet, te breken! En dat doen we niet voor de bühne, maar voor de inwoners van Woerden!!
Lenie van Leeuwen
Fractie-assistent LijstvanderDoes

meld deze reactie als ongepast


Op 18-12-2017 17:06 schreef Edo de Roo: Jullie hebben drie andere partijen DE HELE ZOMER actie laten voeren om die 18.000 handtekeningen op te halen, want zelf gaven jullie geen partij. Dat moet je zelf weten, maar dan moet je niet nu net gaan doen alsof JULLIE al die handtekeningen hebben opgehaald.

Geen woorden maar daden? Je moest je schamen. Sociaal doen? Ik vind dit best asociaal, en dat mag je best weten.

meld deze reactie als ongepast


Op 18-12-2017 14:50 schreef D. Stuurop: U laat het overkomen alsof u actie voerde. Dat is dus NIET het geval. LvdD, SP en IB voerden met met ons als actiecomité actie en ondersteunden ons waar mogelijk. P.W. kwam in het hele verhaal NIET voor.
Nelleke & Doeke Stuurop.

meld deze reactie als ongepast


Nieuwsoverzicht