Woerden Vol Energie - prijsuitreiking Duurzaam Woerden

31/05/2016 - In november 2015 ontstond het idee om met een club progressieve Woerdenaren werk te gaan maken van duurzaamheid in Woerden. Niet door de pijlen te richten op de politiek, maar juist door concrete maatschappelijke resultaten te gaan boeken. Door aan de slag te gaan inspireren en laten zien hoe je als betrokken inwoners samen kunt werken aan ontwikkelingen van de toekomst. Hiermee was in februari 2016 Duurzaam Woerden een feit!

Na een vliegende start in februari met de kick-off bijeenkomst van Duurzaam Woerden is er het nodige gebeurd: er zijn 5 gave projecten gestarten, 3 video-blogs gepubliceerd, radio-interviews opgenomen, samenwerkingen opgestart met andere regionale initiatieven en het allerbelangrijkst: het team is stevig uitgebreid! 

Begonnen met 2 personen, en ondertussen een team van 8 betrokken Woerdenaren dat werkt aan de verschillende projecten om van Woerden de groenste stad van het Groene Hart te maken. 

De volgende mijlpaal is de prijsuitreiking van de prijsvraag Woerden Vol Energie, op 6 juni 19.30 uur in het Kasteel . Hieronder lees je meer over de inzendingen, die wat ons betreft een mooie mix vormen van techniek en sociale impact. 

Duurzaam Woerden nodigt iedereen uit voor deze avond. Het programma  is weer een mooie mix van samen verkennen, inspiratie, positieve energie en samenwerken. 

Uitnodiging voor de Prijsuitreiking
Woerden vol Energie
Op 6 juni 2015, 19:30 – 22:00 uur
Locatie: Kasteel Woerden, Rhenenzaal
Avondvoorzitter: Lex Albers (Duurzaam Woerden)

Programma
19:15   Inloop met koffie en thee

19:30   Welkom door Lex Albers (initiatiefnemer Duurzaam Woerden)
en Tymon de Weger (Wethouder Duurzaamheid)

19:35   Woerden klimaatneutraal 2030
door Tymon de Weger (Wethouder Duurzaamheid) + vragen

19:50   Update Duurzaam Woerden 
door Guus van Bork (initiatiefnemer Duurzaam Woerden) + vragen

20.05   ‘Duurzaam Hoonhorst’ – over zelfredzaamheid, het creëren van een beweging, samenwerking met bedrijven en gemeente en natuurlijk over energie + discussie
door Timo Veen (inwoner en initiatiefnemer)

20.50   Prijsuitreiking door 5 juryleden: Guus van Bork (Duurzaam Woerden), Wijnand Jonkers (Natuur- en Milieufederatie Utrecht), Wieteke Breuren (Breuren en De Meiden van Breuren), Regina Ghogli (docent Minkema College en kunstenaar) en Tymon de Weger (Wethouder Duurzaamheid)

21:15   Slotwoord door Tymon de Weger en Lex Albers

borrel tot 22.00 uur verbinden van initiatiefnemers en deelnemers, verzamelen van tips, goede ideeën en acties om Woerden sneller duurzamer te maken

Lees hier de volledige nieuwsbrief met ook de initiatieven die in aanmerking komen voor de prijsvraag

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht