Woerden blijft bruisen

13/07/2020 -

Spontaan, kleinschalig, buiten, iets voor kinderen, pop-up optredens, een coronaproof podium, zijn zomaar wat ideeën die opkwamen tijdens het hybride themacafe op 10 juli dat Progressief Woerden organiseerde. “Denk aan een soort pop-up Akoestivals”, stelt Marieke van Noort van Progressief Woerden. Er kan meer dan je denkt binnen de regels rondom corona.

En dat het ook echt kan bewijst het Woerdens Cultuurfestival Onder de Bomen dat in korte tijd door de betrokkenen uit de grond is getrokken.

Vijftien mensen live en elf via Zoom gingen online en in het Rie-theater in gesprek onder leiding van Marieke van Noort. Over wat er allemaal wél kan in een anderhalve meter samenleving en hoe we gaan zorgen dat Woerden die leuke evenementenstad blijft. Inhoudelijke gesprekken werden afgewisseld met muzikale bijdragen van Marcel Fokker. De ook aanwezige wethouder van cultuur George Becht gaf aan hier heel positief tegenover te staan. Hij wees ook op de mogelijkheden die de gemeente nu al biedt om mee te denken. De flyer die op de gemeentesite staat geeft een helder stappenplan voor evenementen. Een ander idee dat veel enthousiasme opriep was een gezamenlijk groot coronaproof-podium ergens op een groot buitenterrein waar alle muziek, theater en andere cultuurmakers wat kunnen doen. Van Noort: “Met een vaste plek met veilige voorzieningen kunnen alle cultuurmakers van Woerden wat moois doen en deel je de vaste kosten voor podia, licht en geluid. Als de gemeente nodig is om dit realiteit te maken gaan wij daar draagvlak en financiën voor proberen te organiseren in de Raad.”

Vervolg:

En hoe goed is dat uitgepakt. In september was het unieke en coronaproof cultuurfestival; Onder de Bomen. Een ontzettend leuk festival waar we trots op terugkijken. Vooral Marieke van Noort heeft hier heel hard aan meegewerkt. Super Marieke!

Lees hier wat het programma was.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht