Wijkplatform staatsliedenkwartier

16/06/2022 - In het coalitie-akkoord is vastgelegd dat inwoners meer invloed moeten krijgen op hun eigen omgeving. Om goed op de hoogte zijn over wat er speelt bezoekt Progressief Woerden daarom zoveel mogelijk wijkbijeenkomsten. Afgelopen week was de bijeenkomst van het staatsliedenkwartier.

Net voorafgaand aan deze vergadering presenteerde Progressief Woerden met CDA, Lijst van der Does en ChristenUnie/SGP op het gemeentehuis het coalitie-akkoord aan de pers. Toch kon een deelnemer aan de vergadering al citeren uit het meegenomen en gelezen akkoord. De vergadering benoemde met name de oproep van het nieuwe college om met inwoners  een agenda op te stellen voor hun wijk als een belangrijk punt. 

30 aanwezigen bezochten deze bijeenkomst waaronder de wethouder, en de wijkambtenaar. Doordat het platform gaat samenwerken met Careijn is het beheer van het hertenkamp veilig gesteld. Een mooi voorbeeld van een burgerinitiatief. Ook kregen de aanwezigen een presentatie over wateroverlast. Frans van Bork bracht goed nieuws voor de aanwezigen, de kans op waterschade in de wijk is minimaal.

De financiƫn van het wijkplatform werden besproken.

Wethouder Becht nam afscheid.

In de rondvraag kwamen er vragen over laadpalen in de wijk. De aanwezige raadsleden nemen dit punt mee naar de gemeenteraad.

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht