Wij gaan voor een centrale vuurwerkshow!

31/12/2017 - Progressief Woerden ondertekende 30 december het vuurwerkmanifest. Wij zijn het eens met de initiatiefnemers dat consumentenvuurwerk niet meer van deze tijd is. Het levert teveel overlast op voor mens en dier. Daarnaast is vuurwerk slecht voor het milieu door alle zware metalen in die bij de verbranding vrijkomen en het zwerfafval dat het oplevert.

Nu vinden wij vuurwerk natuurlijk ook mooi. En snappen we best dat oud en nieuw zonder vuurwerk wel heel kaal is. Daarom willen wij een groot centraal vuurwerk in de stad. Een beetje zoals bij de afsluiting van de Woerdense Vakantieweek. Dat is veiliger, gezonder, milieuvriendelijker en vooral veel mooier!

Voor iedereen die hier ook voor is en hoopt dat er volgend jaar, in 2018, eindelijk een jaarwisseling is waar iedereen van kan genieten is hier de link om ook te ondertekenen

Vuurwerkmanifest

Om het anders denken over vuurwerk een beetje te stimuleren voerden wij in de laatste week van december een flinke facebookactie waar ook de nodige steunbetuigingen op binnen kwamen. Hierdoor weten we dat we veel Woerdenaren blij maken met onze acties.

Gelukkig viel de rotzooi van het vuurwerk dit jaar weer mee, dat dan weer wel, getuige de vlog van Marieke en Saphira.

 

 

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht