Wie ruimt de rotzooi op?

20/01/2022 - Woensdag 2 februari is er een online thema-café over (zwerf)afval.

Samen met nog zo'n 240 zwerfvuilambassadeurs loopt lijsttrekker Coby Franken regelmatig met haar afvalprikker door de Woerdensen straten. Blikjkes, papier, mondkapjes en heel veel plastic, wikkels , zakjes en flessen berlanden in de groende zak die dan weer door Ferm Werk wordt opgepikt. 'Op deze manier draag ik graag een steentje bij en het is meteen goede lichaamsbeweging en het is ook leuk om af en toe een praatje te maken met een buurtbewoner' zegt Coby Franken. 'Maar het iis naturlijk wel te gek dat het nodig is'.

Jelmer Vierstra, nummer twee op de lijst, en tevens milieudeskundige vraagt zich af hoe het zit emet de verantwoordelijkheid als het gaat om afval. 'Ik vind in principe dat de vervuiler betaalt, maar tegelijkertijd willen we ook de drempel om naar de milieustraat te gaan niet te groot maken.

Laten we hier over dan in gesprek gaan, zegt Progressief Woerden.

Tijdens dit themacafe leren we meer over allerleis soorten afval en hoe schadelijk ze zijn voor het mileiu en wat we als consument al kunnn doen om afval te verminderen.

Ook praten we over waar de rekening moet liggen als het gaat om afval. We zijn benieuwd naar alle meningen en nemen graag inzichten mee waar we wat mee kunnen in de nieuwe raadsperiode.

De bijeenkomst begint om 20.00 uur in zoom. 

Aanmelden bijeenkomst@progressiefwoerden.nl of registreer je direct in zoom

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht