Welkom nieuwe-fractie assistent

08/06/2023 - Tijdens de raadsvergadering van 8 juni is Marcel Vonk geinstalleerd als onze nieuwe fractie-assistent/ commissielid. Met Marcel hebben we een supergoede aanvulling op de fractie en is ons team compleet. Welkom Marcel. Veel succes.

Marcel groeide als kind op in armoede en ondervond daar in zijn vroege schooltijd al de negatieve effecten van. Nu zet hij zich vanuit zijn eigen ervaring met armoede, schulden en dakloosheid in voor een samenleving waar ervaringskennis eerlijk gewaardeerd wordt. “Beleid kan namelijk alleen maar beter worden als degene die ermee te maken krijgt erover mee mogen praten en beslissen." 

In het dagelijks leven is Marcel belangenbehartiger voor dakloze mensen in Utrecht, bij Stichting GOUD. In deze rol spreekt hij met gemeente, ministeries en zorgorganisaties over hoe beleid menselijker kan en ondersteunt hij mensen met de meest basale behoefte die te maken hebben met dakloos zijn. Eerder werkte Marcel als belangenbehartiger voor dakloze jongeren. Vanuit daar schreef hij als ervaringskenner mee aan het nationaal actieplan dakloosheid en was hij gemeenteraadslid in Utrecht. 

Daarnaast is Marcel bezig met een traineeship bij het bestuur van de branchevereniging Kringlopen Nederland. Waar hij de kans krijgt om te leren hoe besturen van een organisatie in z’n werk gaat.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht