Wat vindt Progressief Woerden van Werk en Inkomen?

15/02/2022 - In deze serie zullen wij elke week een thema van onze partij nader bekijken. Deze week leggen we uit wat Progressief Woerden vindt van het onderwerp "Economie, Werk en Inkomen".

BEWUST ONDERNEMEN. We belonen ondernemers die ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Dat betekent bijvoorbeeld dat ze de natuur niet beschadigen en dat ze de directeur niet heel veel geld geven. Maar ook dat ze goed luisteren naar hun personeel, en mensen met een handicap een baan geven. Als er nieuwe bedrijven komen in Woerden dan hebben bedrijven die op deze manier werken voorrang.

CREATIEF. We gaan op zoek naar mensen met bijzondere ideeën voor Woerden. We gaan hen helpen om deze ideeën uit te voeren.

WERK. Samen met lokale ondernemers en vakbonden maken we plannen voor meer banen voor Woerdenaren. Die kunnen er komen door het verplaatsen van bedrijven. Of door plekken waar veel bedrijven zijn op een andere manier te gebruiken. 

WINKELS. In nieuwe woonwijken zoals Middelland komen alleen winkels die echt nodig zijn voor de bewoners van die wijken. Bijvoorbeeld supermarkten, drogisterijen en bakkers. Andere winkels willen we vooral in het centrum hebben. Dan blijft het in het centrum gezellig druk. Natuurlijk zorgen we ervoor dat je altijd op de fiets snel in het centrum kunt zijn. 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht