Wat vindt Progressief Woerden van Kunst, Cultuur en Jongeren

10/02/2022 - In deze serie zullen wij elke week een thema van onze partij nader bekijken. Deze week leggen we uit wat Progressief Woerden vindt van het onderwerp "Samenleven".

INCLUSIEF. We ondertekenen het ‘Regenboogstembusakkoord’. Dat is een document waarmee we gelijke rechten beloven voor mensen uit de LHBTI+-gemeenschap. Op 5 december komt Sinterklaas met roetveegpieten naar Woerden voor een kinderfeest voor alle kinderen. Discriminatie en racisme zijn verkeerd. Meldingen hierover gaan we dan ook meteen bespreken. 

TOEGANKELIJK. Iedereen in Woerden moet zich thuis voelen en mee kunnen doen. Dus iedereen die dat wil moet naar activiteiten en plekken zoals de bibliotheek, de muziekschool of een vereniging kunnen. Ook als je weinig geld hebt of in een rolstoel zit. Informatie wordt geschreven in voor iedereen begrijpelijke taal.

AANSLUITEN. Mensen die vanuit het buitenland in Woerden komen wonen krijgen een warm welkom. We helpen met het vinden van een huis. En ook met het leren van de taal en gewoontes in Nederland. En we helpen met het vinden van een geschikte school of baan. We zorgen voor goede ‘inburgeringscursussen’ voor statushouders en vluchtelingen.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht