Wat vindt Progressief Woerden van Economie, Werk en Inkomen?

25/02/2022 - In deze serie zullen wij elke week een thema van onze partij nader bekijken. Deze week leggen we uit wat Progressief Woerden vindt van het onderwerp "Economie, Werk en Inkomen".

BASISINKOMEN. In een rijk land als Nederland moet iedereen genoeg geld hebben om te leven. We starten dan ook in Woerden een proef met het ‘basisinkomen’. Dat is een uitkering zonder verplichtingen. Ook willen we proberen te werken met minder regels voor de bijstand. De gemeente gaat daarnaast zelf een beter minimumloon betalen (€ 14,-/uur).

ARMOEDE. Het moet duidelijk zijn wat de gemeente doet om armoede tegen te gaan. Ook maken we nog duidelijker hoe zzp’ers geholpen kunnen worden. En wat Fermwerk en Woerdenwijzer doen om mensen te helpen die geen werk hebben. We gebruiken hiervoor goede voorbeelden uit andere steden. Er komt extra aandacht voor jongeren, migranten en statushouders. Ook helpen we mensen met veel schulden zoveel mogelijk. In Woerden zou niemand meer afhankelijk hoeven zijn van de voedselbank.

IEDEREEN DOET MEE. Mensen die moeilijk werk kunnen vinden krijgen extra aandacht en kansen. We houden contact met iedereen die geen werk heeft. Ook met mensen die geen uitkering hebben. Meedoen is belangrijk. Er komen meer plekken waar mensen kunnen werken zonder hun uitkering te verliezen. Of waar ze op een andere manier actief kunnen zijn. Het leven moet makkelijker worden voor mensen met een uitkering. Zij moeten geld of boodschappen kunnen krijgen van hun naasten. Ook moet je kunnen samenwonen zonder dat je uitkering lager wordt. Dan komen er ook woningen vrij voor andere mensen.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht