Wat vindt Progressief Woerden van ...............

08/02/2022 - In deze serie zullen wij elke week een thema van onze partij nader bekijken. Deze week leggen we uit wat Progressief Woerden vindt van het onderwerp "Samenleven".

Kunst en Cultuur zorgen ervoor dat mensen kunnen genieten. Progressief Woerden vindt het belangrijk dat iedereen kan genieten. Kunst en cultuur mag geen luxe artikel zijn, maar is van en voor iedereen. Coby Franken zegt hierover: 'Kunst en cultuur brengen een glimlach en als het aan Progressief Woerden ligt komt er nog meer Kunst waar iedereen van kan genieten'. 

We houden van onze dorpen waar altijd veel te doen is. Daarom geven we geld voor leuke ideeën in de dorpen. En we gaan helpen om deze ideeën uit te voeren. Woerden is meer dan ‘kaas en koeien’. Er moeten allerlei verschillende activiteiten mogelijk zijn.

Woerden moet ook voor jongeren leuk en uitdagend zijn. Het moet voor jongeren eenvoudig zijn om leuke dingen te organiseren. We ondersteunen goedkope en toegankelijke plekken waar jongeren uit kunnen gaan. En we zorgen dat er genoeg van dit soort plekken zijn. In de stad en in alle dorpen. Goede voorbeelden zijn De Bijn, Dezibel, Podium Bredius en K’77.

Kleinere misdaden zoals vernieling willen we voorkomen. Dat doen we liever dan straf geven als het al gebeurd is. Er komt meer geld voor jeugd- en jongerenwerk. Dan kunnen we jongeren die crimineel dreigen te worden beter helpen. We willen ook graag op 31 december een vuurwerkshow voor iedereen. Dat is veiliger dan dat iedereen eigen vuurwerk afsteekt.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht