Wat vindt Progressief Woerden van ...............

27/01/2022 - In deze serie zullen wij elke week een thema van onze partij nader bekijken. Deze week leggen we uit wat Progressief Woerden vindt van het onderwerp "groen en de openbare ruimte'.

Marjolein is duidelijk in haar vlog (beluister die hier). Woerden moet groener worden. Een groen Woerden helpt mee om de milieu-effecten tegen te gaan. Daarnaast voelen mensen zich ook gelukkiger in een groene omgeving. Marjolein zegt: "Een groen woerden is niet alleen mooi, maar mensen voelen zich ook gelukkiger in een mooie groene omgeving. Helaas zie ik Woerden steeds minder groen worden. Ik wil mij ervoor inzetten om te zorgen dat er bomen bijkomen". Hieronder informatie over groen en de openbare ruimte uit ons programma

Een groene buitenruimte is ook belangrijk voor schone lucht, minder wateroverlast en meer biodiversiteit. Het kappen van bomen is soms onvermijdelijk, maar de gemeente moet niet minder groen worden.  Sterker nog: de gemeente Woerden moet en kan nog veel groener worden dan het nu is.

Ook de tuinen van inwoners kunnen helpen bij het creëren van meer natuur. Zo zorgen meer bloemen en planten en minder stenen in tuinen voor minder wateroverlast bij forse regenbuien en profiteert de stadsnatuur daarvan. Meer insecten, vogels en kleine zoogdieren zijn een aanwinst voor de stad.

Dieren zijn ook een onderdeel van onze samenleving. Het welzijn van dieren gaat bijna iedereen aan het hart. De dieren die last hebben van mensen die daar anders over denken, verdienen onze bescherming. Wij vinden het belangrijk dat ook het welzijn van dieren de aandacht heeft van onze politiek.

De openbare ruimte is het meest zichtbare onderdeel van de gemeente. Iedereen betaalt belasting voor deze ruimte en veranderingen vallen meteen op. Daarom is goed onderhoud belangrijk. Door de keuze van de coalitie om de Rembrandtbrug aan te leggen, is er minder geld voor onderhoud aan wegen en pleinen. Je begint de gevolgen daarvan nu te zien.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht