Wat vindt Progressief Woerden?

14/03/2022 - De campagne loopt ten einde. Progressief Woerden heeft alles op alles gezet om de inwoners van Woerden bekend te maken met hun programma.

Om de woningnood op te lossen moeten we veel sneller bouwen en vooral meer sociale huurwoningen en betaalbare koop. Maar dan zijn we er nog niet. We hebben ook andere woonvormen nodig, zoals tiny houses, knarrenhofjes en andere nieuwe concepten. Die worden al gebruikt in andere gemeenten en het wordt tijd voor een college dat verder denkt dan de standaard bouwvormen. Progressief Woerden heeft hier voldoende ideeen over. 

We willen niet heel Woerden volgooien met asfalt. Uit onderzoek blijkt dat dit files maar heel tijdelijk oplost. Inwoners die voor hun werk moeten reizen staan niet in de file als anderen de fiets pakken. Fietsen moet daarom aantrekkelijker worden.

We moeten haast maken met klimaatmaatregelen. Ieder jaar zien we hoe het klimaat verder veranderd. Op spotify staat een podcast van Hoogleraard Aardwetenschappen Appy Sluijs. Hij geeft een voorspelling over ons klimaat in de toekomst. We moeten nu dus maatregelen nemen. We willen ook een stadsecoloog die de gemeente adviseert zodat Woerden aantrekkelijker wordt voor planten en inseten. En 1000 bomen erbij.

We willen zorg dichtbij. De huisartsenpost terug en in elke wijk en kern zorg voor de bewoners. Ook in elke buurt en kern een openbare school. Deze school is voor alle kinderen ook als ze hoogbegaafd zijn of moeilijker meekunnen. 

EN ... IEDEREEN DENKT MEE, BESLIST MEE EN DOET MEE. Alle kennis die wij nodig hebben om Woerden goed te besturen zit in de bevolking. Pas als er echt geluisterd wordt, wordt Woerden mooier. 

Bekijk hier het filmpje.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht