Wandel mee tegen geweld tegen vrouwen.

23/11/2021 - Op vrijdag 26 november organiseert YWCA Nederland een avondwandeling in het kader van Orange the World, de wereldwijde campagne STOP geweld tegen vrouwen. Wandelen in de avond met het doel onveilige plekken te laten zien en ervaringen te delen over wat vrouwen soms overkomt en hoe ze ermee omgaan in het donker. Dit alles om de wereld een beetje veiliger te maken voor vrouwen en meisjes.

Zeg ook NEE tegen geweld tegen vrouwen en wandel mee. De wandeling gaat door Utrecht. Op speciale oranje locties vertellen vrouwen hun verhaal. Het is dus niet zomaar een wandeltocht, maar deze tocht zal ook wat emoties losmaken. Het startpunt is het Bartholomeus Gasthuis, Lange Smeestraat 40, 3511 PZ Utrecht. Het eindpunt is YWCA May Berghuis, F.C. Donderstraaat 3572 JB Utrecht. Er zijn twee vertrektijden. Je kunt om 17.30 uur of 18.00 uur meelopen. De tocht duurt ongeveer 1,5 uur en je volgt oranje vrouwenbeeldjes, waarbij een verhaal wordt verteld. 

Loop mee met deze bijzondere tocht en als je niet kunt, teken dan de medestanderpledge op https://www.orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/ en geef deze uitnodiging door aan anderen met het verzoek om mee te lopen.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht