Verbijstering over sluiting Huisartsenpost Woerden

19/05/2017 - Afgelopen week werden we onplezierig verrast door het nieuws dat de huisartsenpost in het Hofpoort per 2018 ook in de avonden en weekenden zal sluiten in Woerden. Behalve in de nachtelijke uren moeten Woerdenaren nu ook in de avonden en weekenden helemaal naar Leidserijn of Nieuwegein voor huisartsenhulp.

In de commissievergadering afgelopen woensdag stelde Jelle IJpma de volgende vragen

- Waarom sluit de HAP? 
- Waarom is de gemeente hier niet bij betrokken?
- Waarom is er niet gezocht naar alternatieven?
- Wat kan het college/de gemeente/de gemeenteraad hier nu aan doen?
Ook andere partijen waaronder Sterk Woerden, stelden aanvullende en vergelijkbare vragen. Verbijstering en verontwaardiging alom bij alle aanwezige politici.

De reactie van de wethouder, Yolan Koster,  was dat ze zeer onaangenaam verrast was en dat ze er alles aan gaat doen om hier tegen in verzet te gaan. De verbijstering en woede Heeft Yolan ondertussen ook via allerlei nieuwsmedia duidelijk laten weten.https://woerden.tv/wethouder-woest-verdwijnen-huisartsenpost-en-spoedeisende-hulp/

In de komende raadsvergadering zal dit op de agenda komen om te kijken wat de raad kan ondernemen zowel formeel als via andere kanalen.

Een tip voor de partijen die ook landelijk actief zijn is om hun vertegenwoordigers in de kamer te activeren hier vragen over te stellen. Dat hebben wij uiteraard ook gedaan, net als D66.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht