Verbeter het openbaar vervoer in Woerden?

23/11/2021 - Wat vindt u van het openbaar vervoer in Woerden? Kunt u zich gemakkelijk verplaatsen of ervaart u moeilijkheden als u wilt reizen? Enkele Woerdenaren zijn een petitie begonnen om het openbaar vervoer te verbeteren.

Op de site petitie.nl staat een petitie voor verbetering van het openbaar vervoer in Woerden. Progressief Woerden is heel benieuwd wat u vindt van het openbaar verover? Vindt u het gemakkelijk of moeilijk om naar uw bestemming te reizen? Daarbij denken wij niet alleen aan de kern Woerden, maar zeker ook aan de kernen Harmelen, Kamerik en Zegveld. Als u in een van deze kernen woont zijn wij benieuwd naar uw ervaringen.

U kunt uw mening over dit onderwerp geven door te reageren op dit bericht. Progressief Woerden vindt een goed en tijdig openbaar vervoer, dat het mogelijk maakt om naar diverse bestemmingen te reizen op een tijd die u wenst, heel erg belangrijk. Daarom zijn wij benieuwd naar uw mening. Uw opmerkingen kunnen we gebruiken om eventuele problemen in de gemeenteraad aan de orde te stellen.

Reageert u dus zoveel mogelijk, ook als u tevreden bent, dan krijgen we een goed inzicht in het openbaar vervoer. in Woerden en omstreken.

Het ondertekenen van de petitie (deze is niet van Progressief Woerden) kunt u doen door op deze link te klikken.

Deel dit artikel


Velden gemarkeerd met * zijn verplicht om in te vullen.

Reacties

Op 30-11-2021 14:57 schreef Dik Schalker: Hallo, ik wil graag reageren wat ik van het OV in Woerden vind. Ik vind Syntus Flex zeker een aanvaardbare oplossing, nu door enorme terugloop van reizigers en door de bezuinigingen regulier ov te duur is geworden. Wel heb ik daarbij een aantal kanttekeningen:
1. De rittijden beginnen in de ochtend laat (was vanaf 9.00 uur), dit zou bv 7.00 uur moeten zijn;
2. Linschoten wordt wel bediend, maar Kamerik en Zegveld niet, ook hier zou dit moeten worden aangeboden;
3. De informatie verstrekking op de voetgangerstraverse op het station van Woerden over Syntus Flex is zeer verouderd (daar staat bv nog dat dit systeem door de weeks pas vanaf 18 uur rijdt); ik heb dit overigens ook al een aantal malen aan de wethouder verantwoordelijk voor OV in Woerden, aangekaart;
4. als je via de website van Syntus of via 9292ov een rit wil boeken geeft deze aan dat die niet rechtstreeks tussen 2 haltes gereden wordt, maar eerst een stuk naar een andere halte moet worden gelopen. Deze info is onjuist. Als je telefonisch reserveert krijg je wel de juiste info. Syntus weet dit al een jaar, maar het is nog steeds niet aangepast op de website;
5. Bij Syntus Flex zou het mogelijk moeten zijn om zonder reservering vanaf het Station een rit te kunnen maken. De busjes staan meestal standaard om ‘22 en ‘52 te wachten op stationsplein Noord om eventueel gereserveerde ritten te doen. Maar ook voor vertrek vanaf station is nu een reservering van min 30 min tevoren vereist.

Tot zover mijn opmerkingen.

Met vriendelijke groet,

Dik Schalker
Harzstraat 42
3446DM Woerden

meld deze reactie als ongepast


Nieuwsoverzicht