Toch meer groen in de Molenwijk in Harmelen

01/02/2018 - Met het ophogen van de wijk zijn er ruim 40 bomen gekapt en zouden er slechts 10 terugkomen. “Dat was voor ons onacceptabel”, zegt Marguerite Boersma, kandidaat-raadslid voor Progressief Woerden. Zij kaartte het probleem aan bij het college. De wethouder gaat nu samen met de inwoners werken aan een nieuw groenplan voor de Molenwijk.

Namens Progressief Woerden stelde Marguerite vragen aan het college over de geplande groene kaalslag in de wijk. Daardoor is op 9 januari is een nieuwe bewonersavond gehouden waar zowel de bewoners als de gemeente een alternatief presenteerden. Boersma is tevreden met het resultaat: “De zorgen van de bewoners van de Molenwijk zijn serieus genomen. En nu gaan we samen met de bewoners invulling geven aan meer groen in de wijk.”

Bent u ook een voorstander van meer groen? Progressief Woerden wil komende periode dat iedere gekapte boom door een nieuwe in de straat of wijk vervangen wordt. Daarnaast willen we meer groen en minder tegels in de tuinen en duizend bomen in Woerden erbij. Lees in ons verkiezingsprogramma wat we de afgelopen jaren hebben bereikt en wat we de komende jaren gaan doen.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht