Tiny houses bij zorginstellingen - WIJ stellen vragen

15/12/2020 - Het valt niet mee om in Woerden aan een betaalbare woning te komen en zorginstellingen hebben vaak te maken met vacatures voor medewerkers en vrijwilligers. Kunnen beide problemen misschien tegelijk worden aangepakt?

Aanleiding voor deze schriftelijke vragen is een artikel van omroep Brabant waarin geschreven wordt over tiny houses op het terrein van zorginstelling Cello gebouwd zijn voor vrijwilligers. De provincie Brabant heeft dit idee overgenomen en stelt geld beschikbaar om 100 huisjes in heel Brabant te bouwen.

Over dit voorbeeld van het bouwen van tiny houses voor bijvoorbeeld vrijwilligers voor zorginstellingen stelden wij de volgende vragen die inmiddels ook beantwoord zijn.

1.Wat vindt u van dit initiatief van de stichting Cello?

2.Ziet het college kansen voor dergelijke woningen in samenwerking met de lokale zorginstellingen?

3.Bent u bereid om samen met de zorginstellingen in onze gemeente en Groen West wonen te kijken naar de behoefte aan samenwerking om zorgpersoneel en -vrijwilligers huisvesting te bieden in een vorm van bijvoorbeeld een tiny house?

4.In het geval dat er behoefte is aan initiatieven op het gebied van huisvesten van zorgpersoneel en vrijwilligers, maar de financiering een probleem lijkt te zijn, bent u dan bereid om mogelijkheden van aanvullende financiering te onderzoeken?

Meer informatie over dit project: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3293383/100-mini-huisjes-voor-vrijwilligers-bij-zorginstellingen-om-bewoners-mooie-momenten-te-bezorgen

Inmiddels zijn ook dfe antwoorden binnen. Helaas laat het college alle initiatief aan de zorgorganisatie. Wij zien het juist als een win-win met kansen om zowel de woningnood als ook arbeidsmarktproblemen op te lossen.

Zie https://gemeenteraad.woerden.nl/stukken/Schriftelijke-vragen/20R-01210-Beantwoording-vragen-Progressief-Woerden-Tiny-houses-bij-zorginstellingen.pdf

 

In januari staat de woonbrief op de agenda en dat is voor ons het moment om de Tiny Houses opnieuw onder de aandacht te brengen.

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht