Tijdelijke en kleine woningen oplossing acute woningnood

19/05/2021 - Kleine en tijdelijke woningen zoals Tiny Houses en appartementencomplexen zoals Lars in Lelystad zijn een mogelijke oplossing voor de groeiende woningnood. Dat was de conclusie van het themacafé “Wonen op Maat” dat Progressief Woerden dinsdag 18 maart organiseerde.

Een kleine 40 enthousiaste Woerdenaren bezochten het themacafé met inspirerende sprekers. Marjolein Jonker, van de Tiny House movement vertelde over de woonwijze en leefstijl als Tiny House bewoner. Ter plekke is het initiatief ontstaan van een aantal inwoners om dit ook in Woerden te realiseren. Zeker omdat er ook ruimte is op agrarisch grondgebied volgens een aantal bezoekers van het themacafé. Een ander goed idee kwam van de spreker van Centrada wonen uit Lelystad. Daar werden in korte tijd meer dan 150 kleine wooneenheden gerealiseerd in een gebouw met gezamenlijke voorzieningen. De ook aanwezige wethouder Tymon de Weger was erg onder de indruk van de enorme belangstelling voor dergelijke woningen.

Marguerite Boersma, raadslid Progressief Woerden: “wij hopen met dit themacafé een beweging op gang te hebben gebracht naar creatieve oplossingen voor een langdurig en nijpend probleem. Het mag toch niet zijn dat je meer dan 10 jaar moet wachten op een eigen woonplek.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht