Themacafe over basisinkomen op 23 september

13/09/2015 - Op 23 september organiseert Progressief Woerden samen met de Basisinkomen Partij Woerden een themacafé over het basisinkomen en regelarme bijstand in de bibliotheek aan de Meulmansweg in Woerden. Aanvang 19.30 uur.
Met medewerking van onder andere Sjir Hoeijmakers, econometrist en ondernemend idealist en Micha Snijder, D66 Raadscommissie Wageningen.

In Finland zijn ze er enthousiast mee begonnen: een basisinkomen zonder voorwaarden voor iedereen. In een groeiend aantal Nederlandse gemeentes worden experimenten aangekondigd met een variatie op het basisinkomen bijvoorbeeld in de vorm van regelarme bijstand. Ook in Woerden speelt Progressief Woerden met de gedachte. Tijd voor een goede verkenning van de mogelijkheden en knelpunten en een discussie over de wenselijkheid om in Woerden te starten met een of andere vorm van een basisinkomen c.q regelarme bijstand.

Het themacafe is vooral bedoeld als eerste beeldvorming van dit thema in Woerden.

Een brede verkenning van het thema Basisinkomen, de achtergronden en de manier waarop het zou kunnen werken, de samenhang en het onderscheid met het thema regelarme bijstand. Inzicht in verschillende initiatieven in Nederlandse gemeenten en de vragen die dat oproept.

Meer informatie in de agenda

Iedereen is welkom!

Aanmelden: bijenkomst@progressiefwoerden.nl

 

 

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht