Themacafe natuurlijk tuinieren goed bezocht

06/07/2022 - Tijdens een gezellige avond in de duurzaamheidswinkel werden deelnemers bijgepraat over de aanleg van een natuurlijke tuin. De avond werd gezellig afgesloten met een drankje.

De avond werd georganiseerd door Progressief Woerden samen met de Duurzaamheidswinkel. André van Kleinwegen, voorzitter van IVN en stadsecoloog van Gouda en Zoetermeer, vertelde de deelnemers hoe je een tuin het beste kunt inrichten en onderhouden. Terwijl het belang van verschillende biotopen werd uitgelegd, passeerden talloze planten de revue. André sloot af met zijn kijk op bermen en hoe Woerden nog meer kan doen voor de natuur. Deze kennis wordt uiteraard meegenomen naar het gemeentehuis. Ook onderstreept dit weer de noodzaak van deskundig advies als het de natuur in Woerden betreft.

Dit jaar volgen nog 2 thema-cafés. In september is een caféover activiteiten voor jongeren. Eind van het jaar wordt nog een thema-café over jeugdzorg georganiseerd. iedereen is welkom bij deze cafés en deelname is gratis. Suggesties voor thema-cafés of opgeven kan via bijeenkomst@progressiefwoerden.nl.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht