TeleTolk

08/09/2019 - Progressief Woerden maakt zich altijd sterk voor inclusie en heeft ook bewerkstelligt dat dit onderdeel wordt van al het beleid van de gemeente. Overal waar we drempels en belemmeringen kunnen wegnemen zullen we dat doen. Daarom diende raadslid Coby Franken de motie Teletolk in de raadsvergadering van 26 september. Het was een bijzondere raadsvergadering die helemaal in stijl werd getolkt door een gebarentolk. De gehele raad steunde deze motie.

Teletolk is een voorziening waarmee via een klik op een button op de website contact wordt gelegd met een gebarentolk en/of toetsenondersteuning.

Het goede van de Teletolk is dat het geschikt is voor alle type mensen met auditieve beperkingen: initieel doven, plotsdoven en ook voor mensen spraakbeperking. Men kan kiezen voor tolk NGT*, NmG* en ook voor tekstbemiddeling wanneer men nog niet (goed) kan gebaren. 

Steeds meer gemeentes maken gebruik van Teletolk (Utrecht, Leusden, Ede,....)

Daarom willen we graag dat ook de gemeente Woerden een Teletolk voorziening gaat plaatsen op de website en ook dat de gemeente andere maatschappelijke organisaties oproept dit ook te doen. Denk aan het ziekenhuis.

Klik hier voor de motie zelf 

Deze motie is tot stand gekomen met hulp van bezoekers van het gebarencafƩ in Woerden.

*) NGT is Nederlandse GebarenTaal en is een zelfstandige taal. Op dit moment speelt landelijk de officiƫle erkenning van NGT als taal

*) NmG is Nederlands met gebaren. Men praat gewoon Nederlands en ondersteund dit met gebaren.

 

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht