Supertrots op groot succes met Down to Earth

30/06/2017 - Wauw, een overvolle zaal op 29 juni in het Klooster. Alleen met social media en twee persberichten wisten we 180 mensen te lokken naar de film Down to Earth.

"WE DIDN’T INHERIT THE EARTH FROM OUR PARENTS,
WE BORROW IT FROM OUR CHILDREN"

CHIEF SEATTLE

De film gaat over een jong gezin dat over de hele wereld op zoek gaat naar zogeheten 'wishdomkeepers'. Veertien bijzondere mensen, wijze mannen en vrouwen zijn aan het woord over hoe we goed kunnen zorgen voor de aarde en voor elkaar. We zijn vergeten wat we weten, we zijn de tijd kwijt. En wat vooral enorm naar voren kwam is het belang om te zorgen voor de toekomst

"Behoorlijk zweverig, maar toch raakt het me wel" zegt organisator Guus van Bork. 
"Wij zijn onder de indruk van het grote aantal mensen dat hier op af is gekomen. Blijkbaar leeft het enorm dat we op een andere manier willen omgaan met onze aarde. En dat is ook precies waarom we dit doen. Wij vertalen dit naar politieke thema's. Denk bijvoorbeeld aan onderwerpen als geen gasboringen onder Woerden, geen westelijke randweg en aandacht voor inclusie".
Wij werken op dit moment aan het schrijven van een verkiezingsprogramma met veel aandacht voor duurzaamheid en inclusie. In september zal een eerste concept worden voorgelegd aan de leden van Progressief Woerden. Mocht je wensen, ideeen of inspiratie hebben, laat het ons weten.

Wij zien ook de uitdaging van de enorme impact van deze film, dat het zoveel mensen blijkbaar triggert om te komen. We willen daar meer mee doen, een vervolg aan geven. Om dit verder te organiseren zoeken we enthousiaste Woerdenaren die zich willen verbinden aan de Progressieve beweging. Meer informatie bij guusvanbork@gmail.com

voor meer informatie over de film: http://www.downtoearthfilm.com/dte-about/#dte-earthkeepers

 

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht