Straatactie in Molenvliet

03/10/2021 - Afgelopen zaterdag (2 oktober) gingen we weer de straat op om speeltuintjes te bezoeken en afval op te ruimen. Dit keer in Molenvliet. Veel variatie in leuk vs troosteloos en spannend vs veilig.

Onze ploeg is er klaar voor. We worden door Alian de Jong van het wijkplatform meegenomen langs speelgelegenheden in Molenvliet en ondertussen ruimen we ook het afval op.

De natuurspeeltuin in het Molenvlietpark is bijvoorbeeld erg leuk, avontuurlijk. Wel is er een spanningsveld tussen verschillende gebruikers. Vissers die eten in het water gooien om vissen te lokken, wat ook ratten aantrekt, die weer honden aanvallen en kinderen bang maken. Gemeente die reageert met: ja, dat is de natuur… Voor ons ook wel een puzzeltje hoor. Want ook wij zijn erg voor natuurlijke speelterreinen, maar ook voor veiligheid en voor goede samenhang tussen alle groepen die hier willen genieten van dit mooie park. Zou een burgerinitiatief, zoals in het Bredius goed werkt, hier ook een optie zijn. We hebben er in ieder geval een goed gesprek over met Alian van het wijkplatform. Goed om dit te weten. 

De uitstraling en kwaliteit van speelplekjes in Molenvliet is heel divers. Zou bekeken we, ook op verzoek van een inwoner, twee troosteloze plekjes met alleen wipkippen bij het Akkerwindeveld. Voor hele kleintjes eventjes leuk, maar waarom niet wat variatie voor de kindjes hier. Een glijbaan, een klimtoestel. Dan verspreiden de kinderen zich ook wat meer en is er geen ophoping van teveel dezelfde speelliefhebbers in een buurtje. Inwoners hebben hier vast wel ideeen voor. Goed dat er nu ook een lijntje is met het wijkplatform, want die kunnen hier ook in meedenken en faciliteren. 

Maar bij Lekoord zag het er uitnodigend uit. Inwoners zijn hier ook betrokken en maken er ook zelf wat moois van. Leuk om te zien. Complimenten voor de wijk!

In de kastelenbuurt staan hele leuke en gevarieerde speeltoestellen. Goed gedaan!

Zie hier ook een stekel van een boom die precies bij een speeltoestel staat in de kastelenbuurt. Wijkbewoners snappen niet zo goed waarom er uitgerekend een boom met stekels is geplant bij een speelplek….

Tot slot werd ook het winkelcentrum nog even specifiek onder onze aandacht gebracht. Het wijkplatform wil dit graag opgeknapt. Maar wegens alle bezuinigingen (Strategische herorientatie) wordt allen nog onderhoud gepleegd als de veiligheid in het geding is. Wij zijn hier niet blij mee en als het even kan willen wij echt weer onderhoud aan speelplekken en belangrijke ontmoetingspunten op de agenda!

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht