STOP geweld tegen vrouwen

17/11/2021 - Progressief Woerden steunt graag het initiatief Orange the World. Dit initiatief geeft iedereen de gelegenheid om zijn afkeuring omtrent geweld tegen vrouwen te laten horen. Het zou mooi zijn als nog meer mensen zich hierbij aansluiten. Daarom eerst wat je zelf kunt doen om je aan te sluiten.

Wat kun je doen? Om dit initiatief te steunen kun je verschillende zaken doen. 

1. Wordt medestander van dit initiatief. Dat kan eenvoudig door op deze link te drukken.

2. Bestel de Orange hang de vlag buiten. Door de vlag aan te schaffen vanaf € 15 steun je dit doel.

3. Geef een schenking. Iedereen die een donatie geeft van € 10 of meer ontvangt een Orange pin.

3. UN Women Nederland lanceert ieder najaar de Orange the World campagne. Deze campagne focust zich op de bewustwording van seksueel geweld tegen vrouwen en loopt van 25 november tot en met 10 december 2021 - de zogeheten 16 dagen van actie. Dit jaar introduceert UN Women de Orange the World wandeling om een einde te maken aan seksueel geweld in Sierra Leone. In Sierra Leone lopen 50 mannen een tocht van 837 km om dit initiatief te steunen. Gevraagd wordt om in je eigen woonplaats 8,37 km te lopen. Indien je je laat sponsoren kan de bijdrage naar 'one stop centers' waar vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld, worden opgevangen. Registreer je individueel of als team hier en stuur een mail naar actie@unwomen.nl met je adresgegevens. Vervolgens ontvang hje een toolkit met meer informatie over e challenge, zoals tips en voorbeeld teksten om geld op te halen. Nadat je de eerste € 25 hebt opgehaald ontvang je een Orange the World t-shirt.

4. Op 28 november om 12.00 uur organiseren UN Women Nederland, Atria, Emancipator, Stemop een vrouw en De Bovengrondse 'Dansen op de Dam in Amsterdam. Hiermee vragen ze aandacht voor de bestrijding van alle vormen van geweld tegen vrouwen, en femicide in het bijzonder. We kiezen er bewust voor om geen stille tocht te organiseren, ter nagedachtenis aan de slachtoffers, zoals je dit vaak ziet na gevallen van zinloos geweld. We roepen iedereen op om samen met ons de stilte te doorbreken en letterlijk een beweging in gang te zetten die strijdt tegen geweld. Kom massaal naar de Dam en laat Nederland zien dat gendergerelateerd geweld nú aangepakt moet worden.

En wat doet de gemeente Woerden? De gemeente Woerden ondersteunt het initiatief van deze dag van harte. Daarom heeft de gemeente een persbericht hierover laten uitgaan. Dit persbericht is te lezen in een apart bericht.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht