Stoel van de toekomst

06/07/2022 - Er is veel werk gemaakt van de stoel van de toekomst door alle leerlingen van OBS De Achtsprong. Dat is duidelijk te zien. Niet alleen is de stoel functioneel, maar qua ontwerp ook erg mooi. Naast het aanbieden spraken twee leerlingen tijdens de raadsvergadering in. Alle kinderen van de school hebben meegedacht over het ontwerp van de stoel, waarna de leerlingenraad een keuze heeft gemaakt. Vervolgens hebben alle groepen van de school meegewerkt aan de uitwerking van het plan.

Vorige week vrijdag werd de stoel aangeboden aan wethouder Vierstra en tijdens de raadsvergadering kwamen Fenna en Roel nog eens inspreken wat de achtergrond van de stoel is. De scholieren kwamen de stoel persoonlijk afleveren bij het gemeentehuis. De stoel wordt tentoongesteld in de raadszaal, zodat de raadsleden ernaar kunnen kijken als ze besluiten nemen over de toekomst.

Het is duidelijk dat er aan duurzaamheid is gedacht. Niet alleen vind je biologische symbolen (mooie bladeren) op de stoel, er zitten ook vooral aansluitingen aan voor elektrische apparaten. En alle materialen zijn hergebruikt. Tijdens de politieke avond was de stoel dan ook al onderwerp van gesprek bij de raadsleden en ook tijdens de komende raadsvergadering zal aandacht worden geschonken aan dit project. Zo kwamen twee leerlingen persoonlijk inspeken bij de vergadering. Met een helder en gloedvol betoog hadden zij een duidelijke boodschap aan de raad. Neem de visie van kinderen mee in je besluiten. Denk aan onze toekomst. En dat doen wij in de raad graag. De insprekers oogsten zeer terecht een daverend applaus van de raadsleden. Iedereen die aan dit project heeft meegewerkt bedanken wij voor dit mooie project.

 

 

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht