Regenboog Stembusakkoord getekend

15/03/2018 - Met het ondertekenen van het Regenboog Stembusakkoord verklaart een politieke partij maatregelen op het gebied van LHBTI-emancipatie in de komende raadsperiode uit te voeren. Het COC vraagt hiermee in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen aandacht voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI).
Het stembusakkoord is een initiatief van COC Midden Nederland. Al in meer dan 20 gemeentes in Midden Nederland is inmiddels het stembusakkoord ondertekent.

Een feestelijk moment voor onze eigen regenboogkandidaten Coby Franken #3 en Saphira Metekohy #12 toen wel 5  politieke partijen het akkoord tekenden: SP, VVD, D66, Sterk Woerden en natuurlijk Progressief Woerden.

In het akkoord staan maatregelen die betrekking hebben op gemeentelijk beleid, het bevorderen van veiligheid, het ondersteunen van jongeren, kwetsbare groepen en zichtbaarheid.

Progressief Woerden heeft overigens inclusie en daarmee ook aandacht voor LGBT+ hoog in het vaandel staan. Wij pleitern voor genderneutraliteit, voor meer voorlichting, zo jong mogelijk, voor meer activiteiten in Woerden waar ook LGBT+-ers elkaar kunnen ontmoeten. 

Franken en Metekohy zijn voornemens om nog in 2018 een Roze Week te organiseren rond Nationale Coming Outday op 11 oktober. Er worden al gesprekken over gevoerd met zowel de gemeente als met onder andere Babylon waar begonnen met het orgsaniseren van avonden voor LGBTIQA-jongeren. Het hele alfabeth, zoals de organisator zegt, is welkom!

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht