Progressieve Beweging

02/04/2019 - Progressief Woerden wil ook, en vooral, buiten het stadhuis zichtbaar en actief zijn. Daarom houden we 1 x per maand onze bijeenkomst op een andere plek, ergens buiten het stadhuis. We gaan op bezoek bij maatschappelijke organisaties en initiatieven om kennis te maken en inspiratie op te doen. Daar nodigen we ook graag iedereen bij uit die mee wil denken en doen.

Planning 2019

14 januari - Edesso Torino.

We zijn te gast bij het Turkse restaurant in winkelcentrum Tournoysveld dat meerdere keren slachtoffer was van overlast. We gaan in gesprek over veiligheid versus vrijheid en camara's versus privacy.

11 februari - Wijkplatform Molenvliet

Er is een nieuw wijkplatform in Molenvliet. Een goede gelegenheid kennis te maken en te praten over de rol en het belang van wijk- en dorpsplatforms.

20.00 uur in de Bulwijkzaal bij het sportcentrum

18 maart - Dorpshuis Harmelen

We nemen een kijkje in het Dorpshuis van Harmelen en praten over Harmelen: wat leeft er en waar willen we als Progressieve Beweging aandacht aan besteden

20.00 uur. Dorpshuis Harmelen, Schoollaan 8 Harmelen

15 april - Informele zorg - Inloophuis Leven met Kanker

In gesprek met het NIO (netwerk informele organisatie) over zorg in Woerden door vrijwilligers en mantelzorg. Wat vinden wij belangrijk qua zorg dichtbij en hoe willen wij dat graag vormgeven in Woerden en welke politiek standpunt hebben we tav de koerswijzigingen in het sociaal domein

20.00 uur Inloophuis Leven met Kanker, Wilhelminaweg 12

20 mei - VIC - VeenweideInformatieCentrum in Zegveld

In het VeenWeideInformatieCentrum wordt onderzoek gedaan naar onze bodem. We leren meer over de typische gesteltheid van de bodem in onze regio.

 

17 juni - De Kievit in Harmelen

Een uniek natuur- en inwonersinitiatief. We krijgen een rondleiding en praten over de natuur in Harmelen.

 

Waar waren we in 2018

Voor het najaar hebben we de volgende bezoekjes gepland. Iedereen is welkom om aan te sluiten. Graag wel even vooraf melden aan cobyfranken@progressiefwoerden.nl

 

17 september - sociaal - Inloophuis

Ons Inloophuis ’t Centrum is een plek voor iedereen van jong tot oud. ’t Centrum is gastvrij en toont respect voor iedereen. Onder het genot van een lekkere bak koffie, thee, fris  of een warme maaltijd is er voor ieder die daar behoefte aan heeft persoonlijke aandacht in een huiselijke sfeer. Wij mogen een kijkje nemen en kennismaken met dit sociale initiatief en in gesprek over eenzaamheid, opvang en sociale samenhang

20.00 - 22.00 uur - Havenstraat 6 Woerden

15 oktober - afval - Milieustraat

Afval is een actueel onderwerp. Vanuit Progressief Woerden zetten we het regelmatig op de agenda: overlast plastic afval, gescheiden inzamelen met het via klikostemmen gekozen systeem, grofvuil, etc. We zijn benieuwd hoe alle politieke plannen uitwerken in de praktijk en wat we nog meer zouden kunnen voorstellen met het oog op duurzaamheid.

19.00 uur - 21.30 uur Pijpenmakersweg 4 - Woerden

 

19 november - jongeren - K77 

Op 19 november maken we kennis met K77. K’77 is dé alternatieve uitgaansgelegenheid in Woerden en omstreken. K’77 is een vereniging (jongerensociëteit) en daarmee anders dan andere uitgaansgelegenheden. Wat maakt K77 anders? Daar zijn we als fractie nieuwsgrierig na. We nemen een kijkje in de leukste rockbunker van Woerden en praten met de vrijwilligers over idealen, knelpunten en mogelijkheden voor jongeren in de gemeente Woerden.

20.00 - 22.00 uur - Hoge Rijndijk 3a Woerden

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht