Progressief Woerden zet aandacht voor eenzaamheid op de agenda

10/05/2019 - Progressief Woerden wil dat het bestrijden van eenzaamheid bijzondere aandacht krijgt in het sociaal beleid van de gemeente.

Fractievoorzitter Marieke van Noort:  “Eenzaamheid is een van de grootste maatschappelijke problemen en komt in alle hoeken van de samenleving voor. Maar het is ook een probleem dat je niet vanzelf opmerkt. Daarom willen wij hier speciale aandacht voor." Hiervoor is een voorstel van ons overgenomen.


Naast eenzaamheid wil de partij ook dat het beleid rekening houdt met de verschillen die er zijn in de samenleving. Van Noort: “Net als iedere gemeente hebben ook wij de uitdaging om te zorgen dat we zo harmonieus mogelijk met elkaar samenleven. Dat begint eventuele problemen zo vroeg mogelijk te signaleren en daar actief op in te spelen. Dus niet alleen met handhaving, maar juist ook met je sociale beleid.”  Het voorstel van Progressief Woerden over het tegengaan van de polarisatie is aangenomen.
 
Bij de raadsvergadering zijn beide voorstellen met dit doel van Progressief Woerden overgenomen door de meerderheid van de raad.

Zie hier voor de maatschappelijke agenda.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht