Progressief Woerden voor praktische én principiële politiek

23/12/2015 - Op 25 november heeft een inspirerende bijeenkomst over de toekomst van de Woerdense progressieve politiek plaatsgevonden. Deze avond heeft tot veel ideeën en praktische plannen geleid, waar we je graag bij willen betrekken!


35 bevlogen mensen die een progressieve beweging voorstaan in de Woerdense gemeenschap werkten 25 november met elkaar aan de volgende vragen:

  • Als we nadenken over de toekomst van de inwoners en de gemeenschap in Woerden, welke vragen hebben we dan?
  • Waar willen we beweging op creëren?
  • Hoe werken we daarop samen met anderen?

De bedoeling van de avond was om met elkaar nieuwe energie te genereren op de vraagstukken die er voor ons toe doen. Vanuit het besef dat de politiek in de zin van het openbaar bestuur ook maar een van de krachten is die aanwezig is in de samenleving. Als we met elkaar willen gaan en staan voor een krachtige samenleving, dan praten we beter over wat we samen voor elkaar kunnen krijgen in onze gemeenschap!

Lees meer over de opbrengst van deze avond in het verslag van 25 november

Wij zouden graag met geïnteresseerde leden en medestanders aan de slag gaan met de onderstaande thema's, waar tijdens de bijeenkomst een eerste plan voor is bedacht. Na de feestdagen zal vanuit de fractie en het bestuur actie worden ondernomen op deze thema's (zoals denksessies, werkbezoeken aan organisaties). De thema's zijn: werk, duurzaamheid, doe-democratie, sociale cohesie, wonen, integratie, jeugd en armoede.
 

Op de komende ledenvergadering op 9 februari gaan we hier zeker ook aandacht aan besteden.

Lijkt het je leuk om mee te denken of te doen, stuur dan een mailtje naar lenfeis@gmail.com

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht