Progressief Woerden stelt vragen over Coronamiddelen voor mensen met een kleine beurs

12/01/2022 - Mondkapjes en zelftests zijn middelen die worden ingezet in de bestrijding van het Coronavirus. Voor inwoners met een kleine beurs zijn dit toch uitgaven die op het budget drukken. Progressief Woerden wilde zeker weten dat deze inwoners in staat worden gesteld om mondkapjes en zelftests aan te schaffen. Daarom stelde de lijsttrekker Coby Franken vragen aan de gemeente. Deze vragen zijn door de gemeente beantwoord.

Om zeker te weten dat iedereen gebruik kan maken van deze middelen stelde Coby Franken vragen aan de gemeente. Gelukkig was het antwoord positief. 

De gemeente meldt: 'Het college vindt het belangrijk dat onze inwoners beschikken over beschermingsmiddelen om zo veilig mogelijk door deze coronacrisis te komen. Dat geldt ook voor inwoners met een laag inkomen. Uit de signalen die we zelf ontvangen en uit de contacten met onze netwerkpartners, blijkt dat er vooral behoefte is aan gratis zelftests. Organisaties weten via hun eigen kanalen aan gratis zelftests te komen maar geven ook aan dat deze soms opraken. Daarom zijn er afspraken gemaakt over het aanvullen van de voorraden. In verband met deze afspraken heeft het college voor de kerst 300 zelftests besteld en bij enkele netwerkpartners afgeleverd (Ferm Werk, Vluchtelingensteunpunt Groene Hart en het Inloophuis). Het college zal de netwerkpartners in Woerden, en hiermee onze inwoners, blijven ondersteunen zolang dat nodig is'.

Coby Franken, lijsttrekker Progressief Woerden: "het is voor iedereen extra moeilijk in deze tijd, maar vooral voor minima kunnen al die kosten voor extra bescherming en testen wel eens teveel zijn. Daarom ben ik blij dat de gemeente dit ook ziet en heeft gezorgd dat er naast mondkapjes nu ook zelftests beschikbaar zijn voor mensen voor wie deze kosten te hoog zijn. Want iedereen moet wel zoveel mogelijk mee kunnen blijven doen.

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht