Progressief Woerden stelt kandidatenlijst vast en kiest nieuwe lijsttrekker

10/11/2021 - Tijdens de Algemene Leden Vergadering hebben de leden van Progressief Woerden hun instemming gegeven voor de kandidatenlijst. Marieke van Noort had aangegeven niet meer beschikbaar te zijn als lijsttrekker. Onder veel dankzeggingen werd afscheid genomen van Marieke als lijsttrekker. Coby Franken zal het stokje van haar overnemen. Haar kandidatuur werd met veel enthousiasme aanvaardt door de vergadering.

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 9 november stemde de leden unaniem in met de kandidatenlijst die de kiescommissie had voorgesteld. Een kleine wijziging werd nog doorgevoerd op verzoek van een van de kandidaten. Daarmee is de lijst waarmee Progressief Woerden de verkiezingen ingaat een feit. Met de vaststelling van de kandidatenlijst heeft Progressief Woerden een gevarieerde en sterke lijst opgesteld.

Doordat Marieke van Noort had aangegeven de komende periode niet meer als lijsttrekker beschikbaar te zijn, had de kiescommissie Coby Franken voorgedragen om deze functie over te nemen. Unaniem en met veel enthousiasme accepteerde de ledenvergadering deze voordracht. Daarnaast was er veel lof aan het adres van Marieke over hoe ze leiding heeft gegeven aan de partij de afgelopen jaren.

De lijst ziet er als volgt uit:

1. Coby Franken

Coby is al ruim acht jaar zeer actief binnen PW, eerst vier jaar als fractie-assistent en de laatste vier jaar als raadslid. Coby is een zeer enthousiasmerende persoonlijkheid die Woerden nog leuker en zorgzamer wil maken. Coby heeft ook  buiten de raad veel activiteiten ontplooid zoals onder andere het organiseren van  themacafe’s en, wijkbezoeken etc. Daarnaast is Coby ook zeer actief op sociale media en heeft zij daarmee een behoorlijk groot bereik. Het belangrijkste thema voor Coby is inclusie en daarnaasy heeft ze veel expertise over het sociale domein. Coby heeft de laatste jaren laten zien ook goed vergaderingen te kunnen voorzitten in de raad, zich te interesseren en te verdiepen in andere thema’s en heeft zich steeds meer all-round ontwikkeld. Kortom, Coby is de ideale persoon om als lijsttrekker een goed resultaat voor PW binnen te halen en daarna de nieuwe fractie te gaan leiden.

2. Jelmer Vierstra

Jelmer is al ruim acht jaar een zeer gewaardeerd raadslid binnen de fractie van Progressief Woerden en maakt zich sterk voor circulariteit en een zo groot mogelijke bijdrage van Woerden aan de energietransitie. Jelmer heeft grote ervaring op het gebied van ruimte en milieu en brede deskundigheid, is scherp in het debat en redelijk in het ondersteunen van goed beleid en is strategisch sterk, waarbij hij altijd oog houdt voor het resultaat boven het debat voor de buhne. Jelmer is goed in staat om ingewikkelde vraagstukken te doorgronden en aan anderen in hapklare brokken uit te leggen en is onvermoeibaar in her uitleggen van lastige standpunten. Jelmer staat niet direct te popelen om lijsttrekker te worden, maar is wel beschikbaar als belangrijke nummer 2 voor de fractie van Progressief Woerden.   

3. Marguerite Boersma

Marguerite was vier jaar geleden de verrassing uit Harmelen op de lijst van Progressief Woerden. Gelukkig werd haar keuze voor PW beloond met een raadszetel en zij heeft de verwachtingen volledig waar gemaakt. Inmiddels is Marguerite uitgegroeid tot een zeer gewaardeerd raadslid voor PW. Marguerite is rustig en bedachtzaam en zeer goed in staat om verbinding te maken binnen en buiten PW en heeft vooral op het gebied van Volkshuisvesting/Woningbouw zich ingezet en problemen onder de aandacht gebracht. Tegelijk is ze realistisch en gedegen goed in staat raadsvoorstellen te beoordelen.  PW is  blij  met een uitstekend raadslid uit een van de kernen en Marguerite verdient dan ook zeker een plek in de nieuwe PW fractie.

4. Marjolein Doorewaard

Marjolein is sinds najaar 2020 actief als fractievolger bij Progressief Woerden en sinds januari 2021 als fractie-assistent. Marjolein heeft toegepaste natuurkunde gestudeerd en is langere tijd internationaal werkzaam geweest voor Artsen zonder Grenzen, en tegenwoordig vanuit Nederland. In Woerden heeft zij zich duidelijk laten gelden door haar betrokkenheid bij de actie voor behoud bomen Excercitieveld en heeft dus een duidelijk groen profiel. Marjolein leert snel, is zeer betrokken en heeft verbindende kwaliteiten waar zowel de fractie van PW, alsmede de gehele gemeenteraad zeker plezier van zal hebben .

5. Lilian Biber

Lilian is sinds april 2021 actief als fractie-assistent bij Progressief Woerden en is zeer betrokken bij het  sociaal domein. Naast haar inzet bij PW heeft Lilian ook diverse vrijwilligersfuncties bij Woerdense verenigingen. Vanuit haar werk heeft Lilian de nodige ervaring met bestuurlijke besluitvorming en zal zij zich niet snel van de wijs laten brengen. Lilian heeft al laten zien een belangrijke aanvulling te kunnen zijn binnen de fractie van PW en derhalve hopen wij ook dat met plek vijf ook voor haar het raadslidmaatschap in zicht komt.

6. Jelle Ijpma

Jelle mag met een gerust hart de oude rot in de fractie van PW genoemd worden. Als rasechte PvdA-er was hij al eens wethouder in Woerden en sinds de oprichting van PW in 2009 was hij achtereenvolgens fractielid en fractie-assistent. Jelle heeft vooral de laatste jaren zeer goed werk gedaan als coach voor nieuwe fractieleden. Jelle geeft aan geen ambitie te hebben gemeenteraadslid te willen worden maar nog zeker wel ook de nieuwe fractie vanaf maart 2022 te willen blijven ondersteunen als fractie-assistent

7. Floris van den Elsakker

8. Julia van Winden

9. Karen Smit

10. Daan Hendrikson

11. Leonard Feis

12. Leen de Vries

13. Frank van der Meer

14. Timo van Tilburg

15. Geert Wammes

16. Frans van Bork

17. Paul Glissenaar

18. Gijs Rijsdijk

19. Wim van Geelen

20.. Sven Pluimers

21. Loes IJpma

22. Marieke van Noort

23. Yolan Koster

De kiescommissie werd door de leden bedankt voor haar inspanningen en inzicht. Progressief Woerden is hiermee klaar voor de volgende stap in de campagne.

De nieuwe lijsttrekker Coby Franken presenteert zich tijdens een gemoedelijke Algemene Ledenvergadering.

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht