Progressief Woerden laat zien hoe het anders kan

04/11/2021 - Deze week besluit de gemeenteraad over de begroting voor 2022. Progressief Woerden laat in een tegenbegroting zien dat de keuze om de Rembrandtbrug aan te leggen, ervoor zorgt dat de gemeente minder duurzaam en sociaal beleid uitvoert dan zou kunnen.

Fractievoorzitter Marieke van Noort: "Die enorme investering in asfalt maakt bijvoorbeeld dat we minder gas kunnen geven om nieuwe huizen te bouwen voor mensen die op de lange wachtlijst voor sociale huur staan en voor starters die een betaalbare koopwoning nodig hebben. Maar ook laten we mensen in de bijstand zitten die eigenlijk recht hebben op een beschutte werkplek bij Ferm Werk, gewoon omdat het geld kost. Het onderhoud aan speeltuintjes komt een jaar stil te liggen. En wij zouden ook graag Woerdenaren met een smalle beurs willen helpen om hun woningen duurzamer te maken. Dat scheelt hen in de energiekosten en zorgt ervoor dat we klimaatdoelen halen." De tegenbegroting laat ook zien dat de financiĆ«le positie van de gemeente er veel rooskleuriger uit zou zien zonder de investering in de Rembrandtbrug. 
Omdat de meerderheid van de gemeenteraad wel wil investeren in de Rembrandtbrug, maakt de tegenbegroting van Progressief Woerden geen kans om aangenomen te worden. Met een aantal losse voorstellen bij de begrotingsbehandeling probeert Progressief Woerden toch nog de richting van het gemeentebeleid bij te draaien. "Maar dat moet wel met heel beperkt budget", merkt van Noort op. "ik heb onze boodschap op een ludieke manier gebracht tijdens de begrotingsbehandeling. Ik heb onze burgemeester gevraagd om "sorry" te zeggen, waar hij in het koeiemart-journaal zo vaak mee heeft geoefend." 
 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht