Progressief Woerden gaat met delegatie van de gemeente naar Steinhagen

25/09/2022 - Als onderdeel van de vriendschapsband gingen de burgemeester, enkele raadsleden, de griffie en enkele ambtenaren op bezoek bij de gemeente Steinhagen. Doelstelling was om kennis en ervaringen uit te delen rondom het thema duurzaamheid.

Marguerite Boersma en Lilian Biber waren onderdeel van een delegatie van de Gemeente Woerden die op bezoek gingen bij de bij de zusterstad Steinhagen.

De gemeente Steinhagen liet in een drietal presentaties zien hoe zij het thema duurzaamheid uitvoeren en wat de plannen zijn voor de toekomst. De delegatie bezocht het stadscentrum waar een stalling voor electrische fietsen was gemaakt, waarind de fiets automatisch wordt opgeladen. Ook werd de oude begraafplaats bezocht, welke momenteel als park wordt ingericht. Dit park is aangelegd na een degelijk proces van participatie. De inwoners van Steinhagen bedachten de functies van dit park en maakten zelf het ontwerp. Ook de bomen worden door de inwoners geplant. Steinhagen had een boom geplant ter ere van het 50-jarig jubileum van de vriendschapsband.

Daarna werd een biogascentrale bezocht. Deze centrale is een mooi voorbeeld van circulaire landbouw. Volgens de boer is hiermee het stikstofprobleem opgelost. Ook werden er verschillende huizen uit de omgeving verwarmd met energie uit deze centrale. Daarnaast werd vooral aan het net geleverd voor de stad.

Raadsleden kregen voldoende tijd om van gedachten te wisselen met hun collega-raadsleden. Dit leverde nog interessante inzichten op.

De tweede dag werd een kunsttentoonstelling geopend waar Steinhagense en Woerdense kunstenaars hun werk tentoonstelden. 

 

 

 

 

‚Äč

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht