Progressief Woerden gaat fietsen.

15/01/2022 - Vrijdag 14 januari klommen enkele Progressief Woerdenaren op de fiets om samen met de Fietsersbond afdeling Woerden langs knelpunten te fietsen. Gijsbert Valstar en André de Boer namen onze partijleden mee langs enkele Woerdense verkeerspunten en praatten ons bij over goed fietsbeleid.

Woerden heeft talloze mooie plekjes die het de moeite waard maken om de fiets te pakken. Daarnaast is in Woerden bijna alles op fiets-afstand. Dit draagt bij aan een goede luchtkwaliteit en aan de gezondheid van de fietser. Op sommige routes is het best druk met fietsers.

Echter, niet alle verkeerssituaties zijn veilig. Sommige verkeerssituatie zijn wel overzichtelijk voor de gemiddelde gebruiker, maar niet voor ouderen. Daarbij moet vaak nog het wegdek worden gedeeld met auto's en kan het aardig druk zijn met verschillende soorten verkeersdeelnemers. 

Het is belangrijk om bij nieuwbouwprojecten de verkeersstromen vanuit de fietser te bekijken om zo een veilige fietsvriendelijke omgeving te krijgen. Dat gaat in Woerden op verschillende plekken nog wel fout. Een fietspad moet aantrekkelijk uitzien, met wat bochten, maar niet met moeilijke bochten. Onder andere in het stationsgebied kan daar nog verbetering plaatsvinden. Ook richting centrum is er soms sprake van ingewikkelde fietssituaties. 

Als het aan de fietsersbond ligt, zijn deze situaties een voor een verleden tijd.

 

Deel dit artikel


Nieuwsoverzicht