Progressief Woerden enthousiast over aankoop Brediusboerderij door gemeente

24/09/2015 - Het college van burgemeester en wethouders stelt voor om de afgebrande Brediusschuur aan te kopen zodat hij door de vrijwilligers in het park opgeknapt en geëxploiteerd kan worden. Progressief Woerden is daar enthousiast over.

De afgebrande boerderij in het hart van het park is een monument uit 1852 en het beoogde middelpunt van de nieuwe entree van het park aan de van Kempensingel. Vijwilligers van de initiatiefgroep staan te trappelen om te doen wat in hun vermogen ligt om de boerderij op te knappen

Maar zij hebben niet het vermogen om de initiele aankoop te doen. Daarvoor hebben zij de gemeente nodig. Die aankoop kost 550.000 euro en die kan gedekt worden uit de ontwikkeling van kavels aan de Veste in de andere hoek van het Bredius. En natuurlijk zijn er ook bezwaren denkbaar. Drie stuks wat ons betreft:

Progressief Woerden had ook liever gezien dat de huidige eigenaar het verzekeringsgeld had gebruikt voor herbouw... Maar dat is niet gebeurt. En dat via juridische weg afdwingen gaat jaren duren en heeft mogelijk maar beperkt succes. Het is in strijd met ons eigen vastgoedbeleid. Maar volgens Progressief Woerden is beleid niet belangrijker dan de kans om iets nuttigs voor Woerden te doen. En het zou kunnen dat als we nog langer wachten de deal met de huidige eigenaar beter wordt. Maar ook dat weet niemand zeker, en het duurt al acht jaar.

Wat Progressief Woerden wel weet is dat er nu een hele actieve vrijwilligersgroep is die staat te popelen om aan de slag te gaan. Een groep die al heel veel goed werkt heeft geleverd. En die daarmee laat zien dat het een club is die staat voor zijn woord. Voor Progressief Woerden is de keuze daarom helder. Met de aankoop van de boerderij hebben wij de kans om een maatschappelijk initiatief nog succesvoller te maken, zonder grote risico’s. En wat Progressief Woerden betreft pakt Woerden die kans met beide handen aan. 

Deel dit artikel


Fotoalbum

Progressief Woerden enthousiast over aankoop Brediusboerderij door gemeente (foto 1/1)

Nieuwsoverzicht